Restaurimi i objekteve të Zonës Metropolitane Të Bejrutit pas shpërthimit

Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë mori pjesë në restaurimin e objekteve kishtare të Kishës Ortodokse Antiokiane Metropolitane Të Bejrutit, të cilat u dëmtuan gjatë shpërthimit në portin E Bejrutit në gusht 2020.

Me mbështetjen e Fondacionit, po bëhet restaurimi i vendbanimit të Mitropolitit Të Bejrutit, kishës për nder Të Dëshmorit Të Madh Të Shenjtë Dhimitrit në Ashrafiya dhe ndërtesës së kolegjit për nder të Shpalljes së Theotokos më Të Shenjtë. Koha e planifikuar e përfundimit është shtatori 2021.