Sigurimi i pajisjeve mjekësore për spitalin patriarkal "Al-Hosn"

Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë ofroi ndihmë në financimin dhe furnizimin me pajisje moderne mjekësore për pajisjen e departamenteve të reja të spitalit patriarkal "Al-Hosn" në provincën E Homs.

Spitali Patriarkal "Al-Hosn" ndodhet në dioqezën Akkar të Kishës Ortodokse Antiokiane pranë fshatit Ain Ajuz. Spitali ofron një gamë të gjerë shërbimesh mjekësore dhe diagnostikuese, organizon ngjarje, përfshirë ato bamirëse, me mbështetjen dhe patronazhin e Patriarkanës Së Antiokisë.

Zyrtarët dhe klerikët rusë kanë vizituar vazhdimisht spitalin, kanë ofruar ndihmë me ilaçe dhe pajisje mjekësore.

Me mbështetjen e Fondacionit, ne arritëm të blinim dhe dorëzonim pajisje mjekësore në spitalin Al-Hosn në një kohë të shkurtër.