Zbukurimi i kishës së manastirit për nder Të Matrit Të Bekuar Të Moskës në fshatin Riteshich

Fondacioni për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë ndihmoi në dekorimin e brendshëm të kishës së manastirit për nder Të Matrit Të Bekuar Të Moskës në fshatin Ritesic afër Dobës (Republika Srpska, Bosnja Dhe Hercegovina).

Manastiri për nder Të Matronit Të Bekuar të Moskës filloi të ndërtohet në vitin 2010. Stili arkitektonik rus rus përdoret në ndërtesat e manastirit, përfshirë kishën me të njëjtin emër, pasi është menduar si një objekt për mbajtjen e ngjarjeve që synojnë forcimin e miqësisë ruso-serbe. Veprimet solemne tashmë janë mbajtur në bazë të kompleksit në ndërtim e sipër, në veçanti, në tetor 2019 me pjesëmarrjen e Presidentit Të Republikës Srpska Zeljka Cvijanovic dhe Ambasadorit rus Në Bosnje Dhe Hercegovinë Pyotr Ivantsov.

Punimet e zbukurimit janë planifikuar të kryhen në katër faza: përballë dyshemesë me pllaka guri, pikturimi i mureve, blerja dhe instalimi i një panikadili me tre nivele, si dhe krijimi i dekorimit të altarit.

Aktualisht, Fondi ka financuar fazën e parë të punës, duke përfshirë instalimin e një mbulese dyshemeje të bërë nga pllaka graniti. Pas përfundimit të punës aktuale, është planifikuar të financohen fazat e mëposhtme.