Vizita e përfaqësuesve TË DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë Në Patriarkanën E Antiokisë
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Ka përfunduar vizita e punës së përfaqësuesve TË DEKR-SË DHE Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë Në Patriarkanën E Antiokisë

Më 23 janar, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës, vazhdoi vizitën e tij të punës në Kishën Ortodokse Antiokiane në qytetin Libanez Zahle.

Në këtë qytet, me iniciativën e vendlindjes së tij, përfaqësuesi i Patriarkut Të Antiokisë Tek Patriarku i Moskës dhe I Gjithë Rusisë, Mitropoliti Ikhon I Filipopolis, një kishë Ortodokse në stilin arkitektonik rus kushtuar ikonës Së Nënës Së Zotit "Gëzim I Paqëllimshëm" është duke u ndërtuar.

Së bashku Me Mitropolitin Ikhon, Mitropolitin Anthony Të Volokolamsk, një delegacion që e shoqëronte atë në udhëtimin e tij të përbërë Nga Kryeprifti Nikolai Balashov, këshilltar I Patriarkut TË Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë Kirill, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Nënkryetari I DECR DHE Prifti Alexander Ershov, Ndihmës I KRYETARIT TË DECR, Si Dhe A. N. Rudakov, Ambasador I Jashtëzakonshëm Dhe Fuqiplotë I Federatës Ruse Në Republikën Libaneze, Dhe Drejtori Ekzekutiv i Fondit Mbështetës kultura Dhe trashëgimia E Krishterë E E. I. Skopenko vizitoi vendin E ndërtimin E Kishës Dhe U Njoh Me Ecurinë E Punimeve Të Ndërtimit. Mitropoliti Anthony vuri në dukje përparim të rëndësishëm në procesin e ndërtimit krahasuar me nëntorin 2021, kur ai pati mundësinë të merrte pjesë në shtrimin e tempullit.

Pastaj kryetari I DECR dhe shoqëruesit e tij u ftuan nga Mitropoliti Ikhon I Philippopolis në një darkë vëllazërore.

23 janari ishte dita e fundit e vizitës SË PUNËS SË KRYETARIT TË DEKR-së Në Patriarkanën E Antiokisë. Të nesërmen, Mitropoliti Anthony dhe delegacioni i tij shoqërues fluturuan për Në Moskë.