Libri "veprimtaria Misionare e Kishës Ortodokse ruse midis Koreanëve"
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Libri "Veprimtaria Misionare e Kishës Ortodokse ruse midis Koreanëve" është botuar në gjuhën koreane

Shtëpia Botuese E Librave Ortodoksë të Dioqezës koreane ka botuar një libër në koreanisht, "Aktiviteti Misionar i Kishës Ortodokse ruse midis Koreanëve", kushtuar historisë së aktiviteteve të Misionit Kishtar rus në Kore në gjysmën e parë të shekullit xx.

Autori i librit është Kryepeshkopi Teofan i Koresë. Libri tregon për kthesat dhe kthesat e vështira në punën e Misionit Shpirtëror në Kore, i cili që nga fillimi i ekzistencës së tij është përballur me shumë vështirësi që lidhen me ndryshimin e situatës politike si në Rusi ashtu edhe në Kore. Ngjarjet tragjike në historinë E dy vendeve, të tilla si Lufta Ruso-Japoneze E 1904-1905, aneksimi i Koresë nga Japonia në 1910, revolucioni rus në 1917, si dhe ndarja E Koresë Në Veri Dhe Jug pas Luftës Së dytë botërore, e ndjekur nga lufta civile Në Gadishullin Korean në 1950-1953, ndikoi disi Në Jetë Misioni Shpirtëror në Kore dhe përfundimisht çoi në faktin se aktivitetet e saj u ndërprenë.

Përmbajtja kryesore e librit është një përshkrim i aktiviteteve të Misionit Shpirtëror rus në Kore. Misionarët rusë rusë në gadishullin Korean do të ishin më të saktë për t'u konsideruar si një vazhdim dhe një pjesë organike e punës së madhe misionare Midis Koreanëve që Kisha Ortodokse ruse filloi të kryejë që nga zhvendosja e tyre në Lindjen e Largët ruse në gjysmën e dytë TË SHEKULLIT XIX, pjesa e dytë e librit përmban një artikull nga Peshkopi Innokenty I Ussuri për historinë e përhapjes së Ortodoksisë midis Koreanëve Të rajonit Ussuri që nga mesi i shekullit XIX.

Të dy pjesët e librit dëshmojnë se Ortodoksia nuk është një fe e huaj për vetëdijen koreane, por një besim me të cilin Koreanët kanë qenë të njohur për një kohë shumë të gjatë.

Autori shpreh shpresën se kjo vepër do të përfitojë lexuesit e interesuar për historinë e punës misionare dhe marrëdhëniet ruso-koreane, dhe gjithashtu falënderon Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, me pjesëmarrjen e të cilit u bë i mundur botimi i librit.

Edicioni prej 350 kopjesh shpërndahet në libraritë online të Republikës së Koresë.