Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Besimtarët E Patriarkanës Së Moskës në Turqi festuan Lindjen E Krishtit

Më 7 janar 2023, në festën e Lindjes Së Zotit Tonë Zotit Dhe Shpëtimtarit Jezu Krisht, Liturgjia Hyjnore u kremtua në Kishën E Të Barabartëve Të Shenjtë Me Apostujt Kostandin dhe Elena, të vendosura në territorin e rezidencës verore të Konsullatës Së Përgjithshme të Rusisë në Stamboll. Shërbimi hyjnor, i cili u drejtua Nga Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Kishës Ortodokse ruse në territorin e Republikës së Turqisë, u ndoq nga më shumë se 100 njerëz, shumica e të cilëve morën Kungimin E Mistereve të Shenjta Të Krishtit.

Besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetojnë në qytetin E Bursa arritën në Stamboll për Liturgjinë festive.

Në fund të shërbimit, At Gjergji lexoi Mesazhin E Krishtlindjes të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, pastaj iu drejtua audiencës me një fjalim përshëndetës. Pas shërbimit, fëmijët që ishin të pranishëm në kishë morën dhurata Për Krishtlindje.

Për herë të parë këtë vit, në festën e Lindjes së Krishtit, Liturgjia Hyjnore u kremtua në komunitetin e kryeqytetit të Republikës turke, Ankara. Shërbimi hyjnor, i cili u zhvillua në ndërtesën Rossotrudnichestvo, u drejtua nga kleriku i Dioqezës Rajonale të Moskës, Prifti Yevgeny Dolya, i cili mbërriti me bekimin e Hierarkisë së Kishës Ortodokse ruse. Stafi i Ambasadës ruse në Ankara, si dhe drejtori i Shtëpisë ruse në Ankara, a. Sotnichenko, u lut në Liturgji, në të cilën morën pjesë rreth 100 persona.

Në festën e Lindjes Së Krishtit, u krye edhe një shërbim hyjnor për besimtarët që jetonin në provincën turke Të Antalias. Më shumë se 120 njerëz nga vendbanime të ndryshme të provincës – Kemer, Side Dhe Manavgat - u mblodhën për Liturgjinë, e cila u krye nga Prifti Alexy Golovin, përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse në Rajonin E Antalisë.

Liturgjia Hyjnore në qytetin Alanya natën e 7 janarit u drejtua nga prifti Dimitri Bogatyr, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve rusishtfolës. Më shumë se 120 njerëz u lutën në shërbim.

Shërbimet e krishtlindjeve më 6 dhe 7 janar u mbajtën për punonjësit e termocentralit bërthamor në ndërtim E Sipër Në Akkuyu. Shërbimet statutore të festës u kryen nga Hieromonk Palladius (Bystrov), një banor i Trinitetit-Sergius Lavra, i cili ushqeu përkohësisht komunitetin.

Më 6 dhe 7 janar, shërbimet hyjnore u mbajtën në rajonin e bregdetit Turk Të Egjeut në qytetet Kusadasi (provinca Aydin) dhe Izmir. Liturgjia Hyjnore u kremtua Nga Prifti Alexander Brilenkov, një punonjës i Departamentit të Çështjeve Të Patriarkanës Së Moskës, i cili mbërriti me bekimin e Hierarkisë së Kishës Ortodokse ruse. Rreth 40 persona morën pjesë në shërbime këto ditë.

Më 9 janar, Prifti Georgy Sergeyev festoi Liturgjinë Hyjnore për besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetonin në qytetin Samsun në bregdetin e Detit të Zi të Turqisë.

Më 12 janar, një shërbim I Krishtlindjeve u mbajt në qytetin Eskisehir, i vendosur 300 kilometra në juglindje të Stambollit. Liturgjia u festua nga prifti Georgy Sergeyev.