Liturgjia hyjnore në vendin e bëmave Të Shën Gjonit rus në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Besimtarët e Patriarkanës Së Moskës në Turqi bënë një pelegrinazh në vendin e bëmave të Shën Gjonit rus

Më 9 qershor, ditën e kujtimit të Gjonit Të Shenjtë Të drejtë të rusisë, Një Liturgji Hyjnore u shërbeu në qytetin Urgup në Turqi (më parë Prokopion).

Shërbimi hyjnor u krye në shpellën ku Jetonte I drejti Gjon rus ndërsa ishte në robëri Osmane. Prifti përgjegjës për organizimin e kujdesit të besimtarëve Të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës së Turqisë, Prifti George Sergeyev, u shërbeu nga klerikë që kryejnë kujdesin e komuniteteve Të Patriarkanës Së Moskës në Turqi: Prifti Alexy Golovin, i cili kujdeset për komunitetin E Antalisë, prifti Dimitri Bogatyr, i cili kujdeset për komunitetin E Alanya, Dhe Hieromonk Palladium (Bystrov), i cili kujdeset për komunitetin në centralin bërthamor në ndërtim Në Akkuyu.

Në fund të Liturgjisë, Akathisti iu lexua shën Gjonit rus.

Më shumë se 60 pelegrinë që erdhën nga Ankaraja, Antalia, Alanya, Bursa, Samsun dhe specialistë rusë që punonin në NPP Akkuyu në ndërtim u lutën në shërbim. Kreu i Shtëpisë ruse ruse Në Ankara Alexander Sotnichenko dhe eksperti kryesor i Shtëpisë ruse Andrey Ryzhenkov gjithashtu morën pjesë në udhëtimin e pelegrinazhit.