Shenjtërimi i ndërtesës së re të manastirit ruso-serb në qytetin Uglevik
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Një ndërtesë e re e manastirit ruso-serb është shenjtëruar Në Republikën Srpska

Një ndërtesë e re e Manastirit ruso-serb Të Shën Aleksandër Nevskit është shenjtëruar në Republikën Srpska (një nga dy entitetet e Bosnje Dhe Hercegovinës).

Peshkopi Photios I Zvornicko-Tuzlansky I Kishës Ortodokse serbe (SPC) shenjtëroi ndërtesën e re të Manastirit ruso-serb të Shën Aleksandër Nevskit në Uglevik (Republika Srpska).

Manastiri e ka origjinën nga Kisha E Shën Aleksandër Nevskit, e ndërtuar mbi bazën e paqeruajtësve rusë, e vendosur në Uglevik që nga viti 1996. Ajo u shenjtërua më 12 shtator 1997 dhe në të u kryen shërbime nga kleri rus. Pas largimit të kontigjentit rus, kisha u transferua në Dioqezën Zvornicë-Tuzlan të Kishës Ortodokse serbe.

Në fjalën e tij pas shenjtërimit, Vladyka theksoi përsëri se Rusët dhe Serbët janë vëllezër të lidhur nga një besim dhe një histori e përbashkët:

Faltoret ruse ruse janë të gjitha faltoret tona, dhe të gjitha faltoret ruse janë gjithashtu tonat."Muralet e reja në tryezën e manastirit u bënë nga artistë nga Rusia.

Ambasadori rus në Bosnje Dhe Hercegovinë, Igor Kalabukhov, i cili ishte i pranishëm në shenjtërim, tha se e vërteta dhe drejtësia duhet të jenë të forta në mënyrë që të luftojnë djallin dhe të gjitha parimet anti-njerëzore.