Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shërbesat hyjnore Festive u mbajtën në kishën E Shën Nikollës Së Myra në manastirin turk

Më 18 dhjetor, në prag të ditës përkujtimore të Shën Nikollës, Kryepeshkopit Të Myra Të Likisë, Mrekullibërësit, një shërbim hyjnor i mbrëmjes me leximin e Akathistit u mbajt në Kishën E Shën Nikollës në Myra Të Likisë (Demre moderne, Turqi).

Më 19 dhjetor, dita përkujtimore e Shën Nikollës Së Myra, Prifti Georgy Sergeev, përgjegjës për organizimin e kujdesit për kopenë e Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës turke, festoi Liturgjinë Hyjnore në Demre.

Në shërbim morën pjesë Prifti Alexy Golovin, Prifti Dimitri Bogatyr dhe Hieromonk Palladius (Bystrov), klerikë të Patriarkanës Së Moskës që kujdesen për komunitetet e Kishës Ortodokse ruse në Antalya, Alanya dhe Akkuyu.

Në një litani të veçantë, u bënë peticione të veçanta dhe u lexua një lutje për Rusinë e Shenjtë.

Më shumë se 300 pelegrinë nga rajone të ndryshme të Turqisë, si dhe specialistë rusë që punonin në ndërtimin e termocentralit bërthamor Akkuyu, u lutën në shërbim.

Në fund të Liturgjisë, besimtarët morën pjesë në një shërbim lutjeje Për Shën Nikollën.

Pastaj At Gjergji uroi të gjithë të pranishmit në ditën e kujtimit Të Shën Nikollës Mrekullibërës. Prifti falënderoi Ministrinë turke të Kulturës dhe Turizmit dhe menaxhimin e muzeut Në Demre për lejen për të kryer shërbime hyjnore, si dhe Shoqërinë E Besimtarëve Ortodoksë rusishtfolës të Provincës Antalia dhe Shoqërinë ruse të Artit dhe Kulturës Së Antalisë për ndihmë në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.

Në fund të Liturgjisë, u mbajt një shërbim lutjeje me ujë të Shenjtë.

Pastaj u mbajt një shërbim funerali për A. G. Karlov, Ambasador I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse në Turqi, i cili u vra nga një terrorist më 19 dhjetor 2016 në Ankara.

Besimtarët vendosën lule në monumentin E Heroit të Federatës ruse A. g. Karlov në rrugën kryesore Të Demre, të quajtur pas diplomatit të ndjerë.