Liturgjia Në Ditën Përkujtimore Të Apostullit Gjon Teologu Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Në ditën e kujtimit Të Apostullit Gjon Teologu, një liturgji hyjnore u festua në vendin e varrimit të tij Në Turqi

Më 9 tetor, dita e pushimit të Apostullit dhe Ungjilltarit Gjon Teologu, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve rusishtfolës në territorin e Republikës turke, festoi Liturgjinë Hyjnore në kishë në vendin e varrimit të apostullit të shenjtë në qytetin turk Selcuk pranë Efesit. Hieromonk Palladiy (Bystrov), përgjegjës për kujdesin e besimtarëve të Patriarkanës Së Moskës në termocentralin bërthamor në ndërtim Në Akkuyu, gjithashtu mori pjesë në shërbim.

Pelegrinë të shumtë që mbërritën nga Stambolli, Izmir, Antalia, Akkuyu, Izmir, Didim dhe Kusadasi, si dhe një grup pelegrinësh nga rajoni I Moskës, u lutën në shërbim.

Në një litani të veçantë, u bënë peticione të veçanta dhe u lexua një lutje për Rusinë e Shenjtë.

Në fund të Liturgjisë, At Gjergji predikoi një predikim. Prifti falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë për lejen për të kryer shërbimin hyjnor, si dhe kryetarin E Shoqatës Ruse Të Kulturës Solzhenitsyn a. ponomarev për ndihmën e tij në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.