Nxënësit e shkollave fillore Në Banja Luka morën pajisje shkollore
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Nxënësit e shkollave fillore Në Banja Luka, të cilët po mësojnë rusisht, morën pajisje shkollore si dhuratë

NË fund të vitit 2023, LADA AUTO d.o.o. në Banja Luka (Bosnje Dhe Hercegovinë) paraqiti pajisje shkollore për nxënësit e shkollave fillore Dositei Obradovic, Jovan Zviic dhe Zmai Jova Jovanovic në Banja Luka.

Të gjithë nxënësit e klasës së gjashtë që studionin rusisht morën një set të përbërë nga një fletore, një fjalor, faqeshënues për libra, orare mësimi dhe një Bluzë si dhuratë.

Rusishtja ruse është e rëndësishme dhe mundësitë që sjell njohja e gjuhës ruse në botën e biznesit, përfaqësuesit e kompanisë, të udhëhequr nga Drejtori Zeljko Cheich, vendosën të mbështesin të gjithë studentët që studiojnë rusisht. Mësuesja e gjuhës ruse Milica Sharic, nga ana tjetër, ndihmoi në krijimin e mjeteve shkollore.

Studentët shprehën mirënjohjen e tyre dhe ky bashkëpunim rriti më tej motivimin e tyre për të mësuar rusisht.

Fushata ka për qëllim forcimin e marrëdhënieve kulturore dhe miqësore ndërkombëtare midis Rusisë dhe Bosnjës dhe Hercegovinës, në veçanti, forcimin e lidhjeve midis Kishës Ortodokse ruse dhe Dioqezës Së Banja Lukës të Kishës Ortodokse serbe.

Kujtojmë që një aksion i ngjashëm u mbajt edhe në fund të vitit 2023 në Shkollën fillore Ivo Андрич" në Banja Luka të Bosnjës dhe Hercegovinës.