Festimet e Patriarkanës Së Jeruzalemit
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Festimet E Patriarkanës Së Jeruzalemit u mbajtën më 5 nëntor Në Jeruzalem

Më 5 nëntor, ditën kur Kisha feston kujtimin e Apostullit Të Shenjtë James, vëllait të Zotit, peshkopit të parë të Jeruzalemit, Një Liturgji Hyjnore u festua në kishën e emrit të tij në Jeruzalem, e cila u drejtua nga Patriarku I Tij I Lumturisë Theophilus III I Qytetit të Shenjtë Të Jeruzalemit dhe Të Gjithë Palestinës. Ai u shërbye bashkë nga hierarkët e Patriarkanës Së Jeruzalemit, Mitropoliti Kyriakos I Nazaretit, Mitropoliti Hesychius i Kapitoliadit, Kryepeshkopi Aristarkus I Kostandinit dhe Kryepeshkopi Theodosius I Sebaste.

Kisha Ortodokse ruse Lumturia e Tij u shërbye nga Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, Kryeprifti Nikolai Balashov, Këshilltar I Patriarkut të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Duke Vepruar Nënkryetar I DECR, Hieromonk Dometian (Markarian), anëtar I Misionit Kishtar rus Në Jeruzalem, Dhe Prifti Alexander Ershov, ndihmës I KRYETARIT TË DECR.

Konsulli I Përgjithshëm I Greqisë Në Jeruzalem E. Vlioras, Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë E. I. Skopenko, famullitarë dhe pelegrinë të shumtë nga Rusia, Greqia, Rumania dhe vende të tjera Të botës u lutën në tempull.

Lutjet u kryen në Greqisht, arabisht dhe Sllavisht Të Kishës.

Pas Liturgjisë Hyjnore, një procesion i hierarkëve të tjerë, klerikëve, monastikëve dhe laikëve, i udhëhequr nga Patriarku I Tij I Lumturisë Theophilus, i shoqëruar nga këndimi i troparionit Apostullit James, vëllai i Zotit, vazhdoi në dhomën e fronit të Patriarkanës Së Jeruzalemit. Lumturia e tij iu drejtua audiencës me një fjalim në të cilin ai vuri në dukje rolin më të rëndësishëm të Shën Jakobit në formimin e Kishës Ortodokse Të Jeruzalemit.

Pastaj, sipas traditës, Patriarku I Tij I Lumturimit Theophilus u dorëzoi çelësat e kishës Së Apostullit James për ruajtje pleqve të tij për një mandat të ri dhe i bekoi ata.

Në fund të festimeve, kryetari I DEKR-SË dhe personat që e shoqëronin u ftuan nga Lumturia e Tij për një vakt, në të cilin vazhdonte komunikimi i ngrohtë i përzemërt i hierarkëve.