Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Udhëtimi i PUNËS Së Kryetarit TË DECR në Shtetet E Bashkuara ka përfunduar

Më 15 korrik 2021, përfundoi vizita E Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk, Kryetar I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, Në Shtetet e Bashkuara, me bekimin E Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, i cili mori pjesë në Samitin Ndërkombëtar për Lirinë Fetare në Uashington.

Në aeroportin E Nju Jorkut, Mitropoliti Hilarion u shoqërua nga Konsulli I Përgjithshëm i Rusisë Në Shtetet e Bashkuara, S. K. Ovsyannikov dhe kleriku I Katedrales Patriarkale Të Shën Nikollës, Hegumen Nikodim (Balyasnikov).

Më 11 korrik, Mitropoliti Hilarion konçelebroi Liturgjinë Hyjnore me Lumturinë E Tij Mitropoliti Tikhon i Të gjithë Amerikës dhe Kanadasë në Katedralen E Shën Nikollës në Nju Jork, pas së cilës kryetari I DEKR zhvilloi bisedime me Primatin e Kishës Ortodokse Në Amerikë

Më 12 korrik, festa E Apostujve Të Shenjtë Pjetër dhe Pal, Mitropoliti Hilarion kremtoi Liturgjinë festive së bashku me Hierarkun e Parë TË ROKORIT, Mitropolitin e Amerikës Lindore dhe Nju Jorkut, Në Rezidencën Sinodale Të Kishës ruse Jashtë Vendit Në Nju Jork.

Në të njëjtën ditë, Metropolitani Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare Të Patriarkanës Së Moskës, Rektor I Shkollës Pasuniversitare Dhe Doktoraturës Gjithë-Kishtare me emrin E Shenjtorëve Cyril dhe Metodi, u takua me Kryepriftin Chad Hatfield, President I Seminarit Të Shën Vladimirit në Nju Jork.

Më 14 korrik, Kryetari I DECR-së bëri një raport në Samitin Ndërkombëtar për Lirinë Fetare në Uashington. Në margjinat e samitit, ai zhvilloi takime me Ish-Ambasadorin Për Lirinë Fetare Sam Brownback, President i Organizatës Për Të drejtat E Njeriut Open Doors David Curry, Nënkryetar I Shoqatës Ungjillore Billy Graham V. G. Gumm, Kongresmeni AMERIKAN Jim Slattery, anëtar i Bundestagut gjerman Waldemar Gerdt, organizator I Mëngjesit Kombëtar Të Lutjeve NË Shba Doug Burley, president I Kompanisë Trans World radio media Loren Libby, udhëheqës I Organizatës Së Krishterë Pulse Nick Hall. Në të njëjtën ditë, Mitropoliti vizitoi Katedralen Shën Gjon Pagëzori Të Kishës ruse Jashtë Vendit Në Uashington, ku u prit nga rektori i saj, Kryeprifti Viktor Potapov, dhe gjithashtu vizitoi Ambasadën e Federatës ruse, ku u takua me Ambasadorin E Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë Të Rusisë Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës A. i. Antonov.

Më 15 korrik, Mitropoliti Hilarion zhvilloi takime me themeluesin E fondacionit Katolik "Urbi et orbi", kryeredaktorin e revistës "Brenda Vatikanit" Robert Moynihan dhe hierarkun E Kishës ruse Jashtë Vendit, Ish-Primatin e Kishës Ortodokse në Amerikë, Mitropolitin Jonah (Paffhausen).

Në udhëtimin e tij në Shtetet e Bashkuara, Metropolitani Hilarion I Volokolamsk u shoqërua nga PUNONJËSI I DECR Philip Champion dhe Subdeacon Vyacheslav Li.