Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kanali TELEVIZIV "Kultura" tregoi një dokumentar të ri për Kishën ortodokse polake

Më 27 prill 2021, kanali TELEVIZIV shtetëror "Kultura" tregoi një film dokumentar "Kisha Ortodokse polake", krijuar me pjesëmarrjen e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Filmi tregon për historinë e lavdishme dhe tragjike të Ortodoksisë në Poloni, për Mënyrën Se si kishat Ortodokse u shkatërruan në vitet 20 dhe 30 të SHEKULLIT XX, Për Martirët e rinj Të Kholm dhe Polessky, për vështirësitë E Luftës Së Dytë Botërore, për ringjalljen pas luftës dhe jetën moderne të Kishës Ortodokse polake në film, Primatin E saj, Lumturinë E Tij Metropolitan Savva Të Varshavës dhe

Ndër pjesëmarrësit e tjerë të dokumentarit janë Kryepeshkopi Abel I Lublin dhe Kholm, Kryepeshkopi Jacob I Bialystok dhe Gdansk, Peshkopi Andrey I Suprasl, si dhe klerikët, monastikët dhe laikët e Kishës Ortodokse polake, përfshirë përfaqësuesit e lëvizjes së saj rinore, e cila po zhvillohet në mënyrë aktive sot.

Autori dhe prezantuesi i filmit është Metropolitan Hilarion I Volokolamsk. Filmi është xhiruar nga studio "Neofit".

Dokumentarin mund ta shikoni edhe Në YouTube në [link] (https://youtu.be/hnuyFg6lk_I).