Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kisha Ortodokse ruse mund të marrë nën kujdesin e saj klerin e Patriarkanës Së Aleksandrisë

Kisha Ortodokse ruse mund të marrë nën omoforionin e saj klerikë Të Patriarkanës Së Aleksandrisë që nuk pajtohen se Patriarku Teodori i Aleksandrisë njeh dhe konçelebrorët me skizmatikë nga e ashtuquajtura "Kisha Ortodokse e Ukrainës" (PCU).

  1. për shkak të faktit se Patriarku Theodore I Aleksandrisë më 13 gusht 2021, shërbeu me kreun E PCU në Liturgjinë në ishullin E Imvros (Turqi), dhe pastaj gjatë një takimi të veçantë me të e siguroi atë për mbështetjen e tij të fortë.

Siç vunë në dukje anëtarët e Sinodit, kjo thelloi më tej ndarjen midis Kishave ruse dhe Aleksandrike. Në të njëjtën kohë, siç theksoi Sinodi, "deri më sot, asnjë nga peshkopët e Kishës Ortodokse Të Aleksandrisë nuk ka shprehur mosmarrëveshje me veprimet e Patriarkut Theodore për të mbështetur skizmën në Ukrainë."

Në këtë drejtim, dhe gjithashtu duke marrë parasysh ankesat e shumta të klerit të Kishës Ortodokse Të Aleksandrisë Ndaj Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill me një kërkesë për t'i pranuar ato nën omoforionin e Patriarkanës Së Moskës, Sinodi udhëzoi Kryepeshkopin Leonid Të Vladikavkaz dhe Alan "të paraqiste propozime Në Sinodin E Shenjtë pas një studimi të plotë të ankesave të pranuara."