Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kisha ruse do të ndihmojë në sigurimin E Libanit me vaksina kundër koronavirusit

Kryepeshkopi Leonid I Vladikavkaz dhe Alan, Nënkryetar I Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës, foli për rezultatet e vizitës së tij të fundit në Liban, të mbajtur në 7-9 qershor 2021, dhe për ndihmën e dhënë Libanezëve nga Kisha Ortodokse ruse.

Në një intervistë për agjencinë E lajmeve Sputnik, Vladyka Leonid vuri në dukje: "Kisha Ortodokse ruse, Përmes Fondit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, ka dhuruar fonde për restaurimin e tre objekteve në Liban që u dëmtuan nga një shpërthim në portin E Bejrutit në gusht të vitit të kaluar."Ai vazhdoi:" Një nga objektet më të prekura është ndërtesa E Mitropolitit Të Bejrutit, si afresket e brendshme ashtu edhe vetë ndërtesa kanë nevojë për restaurim. Objekti i dytë është një tempull i vendosur në të njëjtën zonë. Për shkak të valës së goditjes, dritaret e qelqit me njolla u rrëzuan në të, dhe elementë të tjerë të brendshëm, veçanërisht muret, u dëmtuan rëndë. Objekti i tretë është një shkollë, ajo mbikëqyret nga Shoqata E Shën Porfirit, një organizatë Ortodokse mjaft e njohur në Liban. Përveç klasave të shkollës së mesme, në të ka edhe një kopsht fëmijësh."

Vladyka Leonid theksoi se ai personalisht vizitoi të tre vendet dhe solli me vete materiale, falë të cilave është e mundur të gjurmohet plotësisht se si po shkon procesi i restaurimit.

Sipas nënkryetarit TË DECR, Patriarkana E Moskës nuk do të kufizohet vetëm në ndihmë materiale dhe humanitare – pajisjet e nevojshme mjekësore dhe vaksinat kundër koronavirusit do të dorëzohen në Liban. "Çështja e transferimit të vaksinave është shumë e rëndësishme dhe e rëndësishme për momentin, koronavirusi nuk kursen askënd. Në Rezidencën Patriarkale Në Balamand, unë u prita nga Patriarku I Tij Beatitude John X I Antioch, i cili shprehu një kërkesë për ndihmë në sigurimin e vaksinës Sputnik V, atje pritet shumë. Sapo të zgjidhen të gjitha çështjet teknike të lidhura, ne do të dërgojmë numrin e kërkuar të vaksinave Në Liban," Tha Kryepeshkopi Leonid I Vladikavkaz dhe Alan.

Gjatë vizitës Së Zëvendëskryetarit TË DECR-së në Liban, u prekën edhe çështje të tjera, përfshirë temën e emigrimit të banorëve lokalë. Kryepeshkopi Leonid theksoi: "ne ndajmë pikëllimin e Popullit Libanez se një numër i konsiderueshëm I Të Krishterëve, përfshirë Të Krishterët Ortodoksë, ende nuk janë në gjendje të kthehen në tokat e tyre amtare, të cilat ata u detyruan të largoheshin më herët për arsye të ndryshme."

Në fund të intervistës, Peshkopi Leonid theksoi se udhëtimi i tij në Bejrut ishte i një natyre sociale dhe humanitare.