Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesi I Kishës Ortodokse të Tokave çeke dhe Sllovakisë nën Patriarkun E Moskës dhe Të Gjithë Rusisë u nderua me medaljen E shkallës Së Shën Markut Të Efesit III

Më 5 dhjetor 2021, Në fund Të Liturgjisë Hyjnore Në kishë për nder të Ikonës Së Nënës Së Zotit "Gëzim Për të gjithë ata që Vajtojnë" Në Bolshaya Ordynka, kryetari i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare Të Patriarkanës Së Moskës, Mitropoliti Hilarion I Volokolamsk, i dha përfaqësuesin E Kishës Ortodokse të Tokave çeke dhe Sllovakisë Patriarkut TË Moskës DHE Gjithë Rusisë, Arkimandrit Serafim (Shemyatovsky) me medaljen E shën Markut III Të Shkallës

Duke iu drejtuar me fjalët e urimit Arkimandritit Serafim, Mitropoliti Hilarion, në veçanti, tha:

"Sot dëshiroj të përgëzoj përzemërsisht Arkimandrit Serafimin, përfaqësues i Kishës Ortodokse të Tokave çeke dhe Sllovakisë, për 30-vjetorin e tonsurës monastike, e cila u festua në gusht. Ne E kemi njohur At Serafimin për rreth të njëjtin numër vitesh. Kemi bërë një rrugë të gjatë së bashku. Dhe Sot At Serafimi përfaqëson denjësisht Kishën Ortodokse të Trojeve çeke dhe Sllovakisë.

Vetëm dje mora pjesë në kremtimin e 80 vjetorit të lindjes Së Hirësisë Së Tij Mitropolitit Ikshpon, përfaqësues i Kishës Ortodokse Antiokiane në Selinë Patriarkale Të Moskës. Në festë, thashë atë që do të doja të përsërisja sot. Nëse dikush do të më kishte pyetur se si ta përfaqësoj këtë Apo Atë Kishë me dinjitet në ndonjë Kishë tjetër, unë do të isha përgjigjur: merrni një shembull Nga Vladyka Ikshpon, bëni çdo vit atë që bën, e kështu me radhë për dyzet vjet.

Do të doja t'ju uroja, I dashur Atë Serafim, që T'i shërbeni Kishës së Krishtit për shumë vite, të frymëzoheni nga shembujt më të mirë dhe të ngjiteni nga forca në forcë. Zoti ju ruajtë për shumë e vite të mira."