Rregullimi I Gjimnazit Teologjik në Kishën E Apostullit Andrew Në fshatin Kharagauli Në Gjeorgji
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Projekti për rregullimin E Gjimnazit Teologjik në Kishën E Apostullit Andrew Në fshatin Kharagauli Në Gjeorgji ka përfunduar

Projekti për rregullimin e Gjimnazit Teologjik në Kishën E Apostullit Andrew në fshatin Kharagauli në Gjeorgji ka përfunduar. Puna për instalimin e një sistemi autonom të furnizimit me energji elektrike dhe ndërtimin e një teatri në ajër të hapur filloi në fund të vitit 2021 dhe u krye me pjesëmarrjen e Misionit Humanitar rus së bashku me Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë dhe Fondacionin Partskhnali. Kjo është raportuar në faqen e Internetit të Misionit Humanitar rus.

"Panelet diellore me një kapacitet prej 100 kW jo vetëm që do të sigurojnë dritë dhe nxehtësi për institucionin arsimor, por gjithashtu shpërndajnë një pjesë të energjisë në dy kopshte dioqezane Në Zestafoni. Në të njëjtën kohë, kostot e energjisë elektrike do të zvogëlohen ndjeshëm dhe fondet e kursyera do të përdoren për të përmirësuar bazën materiale dhe teknike. Dhe shfaqjet e para do të zhvillohen shumë shpejt në një skenë të madhe të pajisur me dritë dhe tingull profesional. Nxënësit e shkollave të mesme janë djem iniciativë dhe krijues, kështu që ata presin me padurim koncertin këtu deri në fillim të vitit të ri shkollor: do të jetë një festë jo vetëm për shkollën, por për të gjithë fshatin dhe zonën përreth!", thuhet në mesazhin e RGM-së.