Poloni12.12.2021
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Primati i Kishës ortodokse polake mori një delegacion nga Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 10 dhjetor 2021, Beatitude Metropolitan Savva I Varshavës Dhe I Gjithë Polonisë, në rezidencën e tij në Varshavë, priti Kryepriftin Nikolai Balashov, Nënkryetar I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës dhe një delegacion Të Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, të kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv I Fondacionit Egor Skopenko.

Kryeprifti Nikolai Balashov përshëndeti ngrohtësisht Primatin e Kishës Ortodokse polake në emër të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë dhe Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk, Kryetar I DECR.

Lumturia E Tij Metropolitan Savva, nga ana tjetër, përcolli përshëndetje të ndërsjella Për Shenjtërinë E Tij dhe Kryetarin E DECR, duke shprehur kënaqësinë për përparimin e suksesshëm të punës së kryer me ndihmën e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë në dekorimin e brendshëm të Kishës Së Sofisë Së Mençurisë së Zotit në Varshavë, të cilën delegacioni vizitoi një ditë më parë. Gjatë bisedës së përzemërt, u prekën një gamë e gjerë çështjesh aktuale të marrëdhënieve ndër-Ortodokse dhe bashkëpunimit midis Kishave Ortodokse ruse dhe polake në fushën e kulturës.

Në takim morën pjesë Kryeprifti Adam Semenyuk, rektori I Kishës Së Shën Sofisë, Kryeprifti Andrei Levchak, kapelani kryesor i burgut të Kishës Ortodokse polake, A. Y. Hoshev, një punonjës I SEKRETARIATIT TË DEKR Për Marrëdhëniet Ndër-Ortodokse dhe punonjës të Fondacionit.

Kryeprifti Nikolai Balashov, i shoqëruar nga Kryeprifti Andrey Levchak, më pas vizitoi Katedralen E Shën Maria Magdalenës dhe Kishën E Shën Gjonit Shkalla Në rrethin E Varshavës Të Volya, e vendosur në varrezat Ortodokse ku janë varrosur shumë kryepeshkopë dhe klerikë të dioqezës Së Varshavës të kohërave të ndryshme.