Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Ministri I Punëve Të Jashtme Të Libanit vizitoi Kompleksin E Moskës Të Kishës Ortodokse Antiokiane

Më 21 nëntor 2021, në Oborrin e Kishës Ortodokse Antiokiane në Moskë u mbajt një pritje me rastin e vizitës së parë në Rusi nga Ministri I Jashtëm Libanez Abdullah Bu Habib. Në këtë ditë, kreu i departamentit diplomatik Libanez festoi ditëlindjen e tij të 80-të.

Mysafiri i shquar u përshëndet nga përfaqësuesi i Patriarkut Të Antiokisë Tek Patriarku i Moskës dhe I Gjithë Rusisë, Mitropoliti Ikshp i Filipopolis. Ndër pjesëmarrësit e ngjarjes solemne ishin Eksarku Patriarkal i Evropës Perëndimore, Mitropoliti Anthony I Korsunit dhe Evropës Perëndimore, kreu I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Institucionet e Huaja, Kryeprifti Nikolai Balashov, Nënkryetari I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, ambasadorët dhe përfaqësuesit e trupit diplomatik të një numri vendesh, përfshirë Libanin, Sirinë, Iranin, Tunizinë, Francën, Greqinë.

"Në prag të Ditës Së Pavarësisë së Republikës Libaneze, është me gëzim të madh që ju përshëndes, Shkëlqesia Juaj Ministri A. Bu Habib, Në Përfaqësimin e Kishës sonë në Moskë në emër të Patriarkut Të Tij Beatitude John X Të Antiokisë dhe Të Gjithë Lindjes, i cili ju dërgon dëshira të mira lutëse për një vizitë të suksesshme", Iu drejtua Metropolitani Ikshpon kreut të departamentit diplomatik Libanez.

Duke përshëndetur përfaqësuesit e Kishës Ortodokse ruse të pranishëm në pritje, ai theksoi: "ne e perceptojmë praninë tuaj këtu me ne si një bekim Të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, i cili festoi ditëlindjen e tij të 75-të një ditë më parë. I lutemi Zotit që t'i dhurojë shumë vite."

"Gjëja kryesore në jetën e Kishës në botë është dashuria. Kursi i veprimit të Kishës sonë në Liban është të jetojmë së bashku me të gjitha komunitetet fetare, të udhëhequr nga parimet e patriotizmit, lirisë, demokracisë dhe dinjitetit njerëzor", deklaroi hierarku Antiokian. Ai kujtoi se sipas Kushtetutës së këtij vendi, "nuk ka koncepte të tilla si shumica ose pakica – ne të gjithë jemi degë të gjalla të kedrit, dhe kjo na bashkon; këto degë rriten në ujin Libanez që i ushqen ato, që rrjedh nga burimet Libaneze."

Kryeprifti Nikolai Balashov, Nënkryetar I DECR, përcolli urime dhe urime Të mira Nga Mitropoliti Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës, Ministrit të Punëve të Jashtme Të Libanit.

Kryeprifti Nikolai Balashov gjithashtu vuri në dukje se Kisha Ortodokse ruse, me pjesëmarrjen e organizatave publike ruse, siç është Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, ofron ndihmë Për Popullin Libanez në restaurimin e ndërtesave të shkatërruara nga shpërthimi në Bejrut, në ndërtimin e kishave, në mbështetje të shkollave të kishave.

Foto: https://mospat.ru