Konkursi i krijimtarisë për fëmijë "Mrekullia E Pashkëve-2022"
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Konkursi Ix Ndërkombëtar I Vizatimit Për Fëmijë "Mrekullia E Pashkëve" ka përfunduar Në Turqi

Shoqëria Solzhenitsyn për Studimin e Gjuhës dhe Kulturës ruse (Izmir, Republika E Turqisë), me mbështetjen E Priftit Georgy Sergeev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve Të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës Së Turqisë, mbajti një konkurs ndërkombëtar të krijimtarisë për fëmijë "Mrekullia E Pashkëve — 2022". Ngjarja është mbajtur që nga viti 2013.

Në konkurs morën pjesë 120 fëmijë dhe adoleshentë nga 5 deri në 17 vjeç nga Turqia, Rusia, SHBA, Koreja E Jugut, Kina, Ukraina, si dhe Republika Popullore E Donetskut. Pjesëmarrësit u ndanë në katër grupmosha.

Fituesit morën çmime dhe dhurata të vlefshme; organizatorët theksuan punimet e fëmijëve nga Gorlovka (DPR), të cilët, përkundër të gjitha vështirësive, ishin në gjendje të merrnin pjesë në konkurs.

Në faqen zyrtare të konkursit, mund të gjeni [rezultatet] e tij (https://easter-miracle.net/победители-пч-2022 /).