Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Në Moskë Është hapur Festivali ndërkombëtar i filmit "rus Jashtë Vendit"

Ruse Ruse Jashtë VENDIT XV Festivali Ndërkombëtar I Filmit u hap më 7 nëntor 2021 Në Shtëpinë Alexander Solzhenitsyn të rusisë Jashtë Vendit. Festivali i filmit do të zgjasë deri më 14 nëntor.

Këtë vit, 51 filma nga nëntë vende të botës – Bjellorusia, Belgjika, Rusia, Serbia, SHBA, Ukraina, Finlanda, Franca, Zvicra - janë paraqitur në programin e forumit të filmit.

Disa nga filmat e paraqitur i kushtohen çështjeve të besimit dhe fesë, në veçanti: "Njerëzit Nga Buka" (2021, me regji Të F. Babenko) për jetën e përditshme të komunitetit Ortodoks në ishullin Mindanao në Filipine, "Murgesha Ambrose. Butovsky Requiem "(2020, drejtuar Nga E. Krichko, 2020), e cila tregon për "Golgotha ruse" përmes gojës së viktimave të represionit dhe të dashurve të tyre.

Filmat "Orthodhoksia në Japoni", "Peshkopi" (në 55 vjetorin E Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk), "Takimi I Krishtlindjeve me Mitropolitin Laurus" rreth Hierarkut të pestë të Parë të Kishës Ortodokse ruse Jashtë Vendit, "Nëna Mari" gjithashtu do të prezantohen si pjesë e programit jashtë konkurrencës. Homecoming "(në 125 vjetorin e lindjes së murgeshës Maria (Skobtsova), "dhe askush nuk do të heqë gëzimin tuaj nga ju..."(në 130 vjetorin e lindjes Së Dëshmorit Të Shenjtë Pavel Ansimov), " artisti. Rreth Motrës Ioanna ..."(në 150 vjetorin e lindjes Së Kryepriftit Sergiy Bulgakov).

Festivali i filmit njëkohësisht mbahet online në faqen zyrtare cinema-rp.com, gjë që u jep mundësinë shikuesve ta shikojnë në të gjithë botën.