Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Hierarku I Patriarkanës Së Antiokisë festoi Shërbimin E Krishtlindjeve Në Kompleksin rus Në Damask

Më 7 janar 2022, dita e kremtimit të Lindjes Së Krishtit sipas kalendarit Julian, matinët dhe Liturgjia Hyjnore u shërbyen Në Përfaqësimin e Kishës Ortodokse ruse në Damask.

Me ftesë të përfaqësuesit të Patriarkut të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë Në Fronin Patriarkal Të Antiokisë, Hegumen Arseny (Sokolov) dhe Me bekimin E Patriarkut Të Tij Beatitude John X Të Antiokisë Së Madhe dhe Të Gjithë Lindjes, Liturgjia festive u drejtua nga Peshkopi Moisiu i Darait. Hierarku u bashkë-shërbeu Nga Hegumen Arseny dhe Archdeacon Hilarion (Beshara), sekretar I Patriarkut Të Tij Beatitude John, një student i diplomuar I Studimeve Pasuniversitare Dhe Doktoraturës Në Mbarë Kishën me emrin E Shenjtorëve Cyril dhe Metodi.

Shërbimi kryhej në dy gjuhë - arabisht dhe Sllavishte Kishtare.

Liturgjia festive Hyjnore u ndoq nga I Dërguari-Këshilltar i Ambasadës ruse në Siri E. M. Kurbanov dhe stafi Tjetër I Ambasadës, ushtria ruse, si dhe fëmijët E Kishave Ortodokse Antiokiane dhe ruse që jetojnë në Damask.

Pas shkarkimit Të Liturgjisë Hyjnore, U lexua Mesazhi I Krishtlindjes i Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Gjithë Rusisë.

Pas shërbimit, Peshkopi Moisiu i Darait, në emër të Lumturisë Së Tij Patriarku John X I Antiokisë Së Madhe dhe I Gjithë Lindjes, uroi Të Krishterët Ortodoksë rusë për festën e Lindjes së Krishtit. Në përgjigje, Abbot Arseny falënderoi Peshkopin Moisiu dhe Arkideakon Hilarion për lutjen e tyre të përbashkët festive dhe u paraqiti atyre dhurata Për Krishtlindje.