Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kreu I Kishës Ortodokse ruse uroi Mitropolitin E Filipopolis për zgjedhjen e tij si anëtar i përhershëm i Sinodit Të Shenjtë të Kishës Së Antiokisë

Patriarku Kirill I Moskës dhe I Gjithë Rusisë uroi Mitropolitin Ikshpon të Filipopolis, përfaqësues I Patriarkut Të Antiokisë dhe I Gjithë Lindjes Patriarkut të Moskës dhe Gjithë Rusisë, për zgjedhjen e tij si anëtar i përhershëm i Sinodit Të Shenjtë të Kishës Ortodokse Të Antiokisë.

"U gëzova kur mora mesazhin për nderin e lartë që Kisha E Shenjtë Ortodokse E Antiokisë ju ka dhuruar, duke marrë parasysh meritat tuaja të shumta– për të qenë anëtar i përhershëm i Sinodit Të Saj Të Shenjtë.

Për dyzet e katër vjet, prania juaj në Rusi është perceptuar nga kleri dhe besimtarët e Kishës Ortodokse ruse si një bekim për tokën ku dishepujt e Krishtit filluan të quheshin Të Krishterë.

Mund të them me besim se kontributi juaj personal në zhvillimin e marrëdhënieve midis Kishave Ortodokse ruse dhe Antiokiane është me të vërtetë historik", tha Patriarku Kirill.

Foto: https://raskolam.net/