Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Ekspozita-forumi"Gëzimi I Fjalës" u hap Në Astrakhan

Më 9 tetor 2021, hapja madhështore e ekspozitës-forumi "Gëzimi i Fjalës" u zhvillua në sallën e asamblesë së Shtëpisë Së Peshkopëve Të Kremlinit Astrakhan. Ceremonia e hapjes u drejtua nga Mitropoliti Nikon I Astrakhan dhe Kamyzyak.

Ekspozita-forumi"Gëzimi I Fjalës "në Astrakhan organizohet nga Këshilli Botues i Kishës Ortodokse ruse dhe Dioqezës Astrakhan, me pjesëmarrjen E Shtëpisë Botuese" Njohja "dhe Shoqatës"Libri Ortodoks".

Si pjesë e programit të ditës së parë të forumit, u zhvillua një prezantim i një projekti për përgatitjen e një korpusi të teksteve shkollore në mbarë kishën për studentët e shkollave teologjike të Patriarkanës Së Moskës dhe studentët që studiojnë në specialitetin "Teologji" në institucionet e arsimit të lartë të vendit tonë. Projekti u prezantua nga kreu I Shtëpisë Botuese" njohja", një anëtar i Këshillit Botues A. S. Golovin, i cili gjithashtu foli për librat e rinj të kryetarit të Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës, Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk (Alfeyev). U paraqit vepra e gjerë historike e mitropolitit Hilarion "Misteri I Nënës së Zotit", duke treguar për origjinën dhe historinë e nderimit Të Marisë Gjithnjë Të Virgjër në mijëvjeçarin e parë.

U paraqitën gjithashtu dy libra nga seria kushtuar temës së skizmës ukrainase: "çështja moderne ukrainase Dhe zgjidhja e saj sipas kanoneve hyjnore dhe të shenjta "Nga Mitropoliti Nikephoros I Kykkos dhe Tillyria (Kikkotis) dhe" Çështja e kishës ukrainase " Nga Mitropoliti Seraphim I Pireut (Medzelopoulos). Librat për marrëdhëniet ndërkombëtare dhe ndër-Ortodokse janë përgatitur nga Shtëpia Botuese "cOgnition" në bashkëpunim me Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Në fund të prezantimit, Alexey Golovin i dorëzoi Mitropolitit Nikon një sërë librash shkollorë të lëshuar tashmë dhe një sërë librash të paraqitur për koleksionet e bibliotekave dioqezane dhe rajonale.

Pas prezantimeve, u mbajt një takim me laureatin e Çmimit Letrar Patriarkal me emrin St. Equinox. Kirili dhe Metodi, nga dramaturgu i famshëm V. Y. Malyagin. Ai i tha audiencës për punën e tij, bëri një raport mbi temën e ndarjes së SHEKULLIT XVII dhe epokën e Patriarkut Nikon, preku situatën e krizës në Ukrainë. Gjatë fjalimit, shkrimtari iu përgjigj pyetjeve të audiencës.

Foto: http://izdatsovet.ru/