Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Liturgjia Hyjnore u kremtua në ditën përkujtimore Të Apostullit Dhe ungjilltarit Gjon Teologu në vendin e varrimit të tij pranë Efesit në Turqi

Më 9 tetor 2021, në ditën e prehjes Së Apostullit Dhe Ungjilltarit Gjon Teologu, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve që flasin rusisht në territorin e Republikës turke, festoi Liturgjinë Hyjnore në kishë në vendin e varrimit të apostullit të shenjtë në qytetin turk Selcuk afër Efesit. Prifti Dimitri Bogatyr, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve të Patriarkanës Së Moskës në Alania, gjithashtu mori pjesë në shërbim.

Pelegrinë të shumtë që mbërritën nga Stambolli, Izmiri, Bursa, Antalia, Alanya, Kusadasi, si dhe një grup pelegrinësh nga rajoni I Moskës, u lutën në shërbim.

Në një litani të veçantë, u ofruan peticione lutjeje për të hequr qafe infeksionin koronavirus, një peticion për mjekët, si dhe një lutje, gjatë përhapjes së një murtaje dashakeqe, diçka.

Në fund Të Liturgjisë, At Gjergji predikoi një predikim. Prifti falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit Të Turqisë për lejen për të kryer shërbimin, si dhe kryetarin E Shoqatës Ruse Të Kulturës Solzhenitsyn A. Ponomarev Dhe Shoqërinë E Besimtarëve ortodoksë rusishtfolës Të provincës Antalia nën udhëheqjen e K. Alykan për ndihmën e tyre në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.