Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Liturgjia Hyjnore u kremtua në Kishën E Theotokos Më Të Shenjtë Në Efes në ditën e përkujtimit Të Këshillit Të Tretë Ekumenik

Më 22 shtator 2021, në ditën e kujtesës Së Etërve të drejtë Joachim Dhe Anna dhe kujtimet E KËSHILLIT Iii Ekumenik (431), prifti përgjegjës për organizimin e kujdesit të besimtarëve Të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës Së Turqisë, Prifti George Sergeyev, festoi Liturgjinë Në Kishën E Theotokos Më Të Shenjtë Në Efes, ku U mbajt Këshilli.

Në një litani të veçantë, u ofruan peticione lutjeje për të hequr qafe infeksionin koronavirus, një peticion për mjekët dhe gjithashtu u ofrua një lutje, gjatë përhapjes së murtajës së dëmshme, diçka.

Shërbimi u ndoq nga pelegrinë të shumtë që mbërritën nga Stambolli, Izmiri, Antalia, Alanya, Kemer, Marmaris, Manavgat dhe Kusadasi. Shumë prej tyre morën kungimin E Mistereve Të Shenjta të Krishtit.

Në fund Të Liturgjisë, At Gjergji iu drejtua besimtarëve me një fjalë. Prifti tregoi për historinë e Këshillit Të Efesit, duke vënë në dukje rëndësinë doktrinore të vendimeve të këshillit në jetën e Kishës së Krishtit.

Prifti falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë për lejen për të kryer shërbime Hyjnore në Kishën E Theotokos Më Të Shenjtë, që ndodhet në qytetin muze Të Efesit, si dhe kryetarin E Shoqërisë Së Kulturës Ruse Solzhenitsyn A. Ponomarev për ndihmën e tij në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.

** Ndihmë**

Këshilli I Tretë Ekumenik u mbajt në vitin 431 në qytetin Efes (Azia E Vogël) gjatë sundimit të Perandorit Theodosius I Riu (408-450). Këshilli u mblodh për të shqyrtuar mësimin e rremë të Patriarkut Të Kostandinopojës Nestorius (428-431) nga Kisha. Këshilli dënoi herezinë E Nestorius dhe konfirmoi mësimin Ortodoks se duhet të rrëfehet Në Zotin Jezu Krisht Një Person (Hipostazë) Dhe dy natyra — Hyjnore Dhe Njerëzore, dhe të lavdërohet Nëna më E Pastër e Zotit si Nëna Gjithnjë E Virgjër dhe e vërtetë e Zotit. Etërit E Shenjtë të Këshillit nxorën tetë rregulla dhe "Dymbëdhjetë Anatematizma kundër Nestorius" nga Shën Kirili i Aleksandrisë.