Delegacioni I Spitalit Al-Hosn vizitoi Rusinë
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Spitalit Patriarkal "Al-Hosn" Nga Siria vizitoi Spitalin E Shën Aleksit

Më 9 qershor 2022, me ftesë të Kishës Ortodokse ruse dhe Qeverisë së Federatës ruse, delegacioni i Spitalit Patriarkal "Al-Hosn" nga Siria filloi një vizitë zyrtare në Rusi.

Ky spital, i drejtuar nga Kisha Ortodokse E Antiokisë, ndodhet në perëndim të qytetit Homs në Të ashtuquajturën Lugina e Të Krishterëve. Spitali Patriarkal ofron kujdes mjekësor për më shumë se 400 mijë njerëz që jetojnë atje, ofron një gamë të gjerë shërbimesh mjekësore dhe diagnostikuese.

Kisha Ortodokse ruse mbështet Spitalin Al-Hosn. Në veçanti, në vitin 2021, spitali mori pajisje të reja mjekësore: pajisje artificiale të ventilimit të mushkërive, pajisje Me rreze X, pajisje të tjera mjekësore, si dhe një termocentral të fuqishëm. Ndihma u dha në përgjigje të apelit të Patriarkut Të Tij Të Lumturisë John X Të Antiokisë dhe Të Gjithë Lindjes Për Patriarkun E Tij Të Shenjtërisë Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë.

Delegacioni, i cili përfshinte dhjetë specialistë të kryesuar nga drejtori i Spitalit Al-Hosn, Khaled Yazidji, filloi udhëtimin e tij të punës me Spitalin Patriarkal Të Shën Aleksit. "Falënderojmë qeverinë ruse dhe Shenjtërinë E tij Patriarkun Kirill për gjithçka që bëjnë për ne. Ne jemi shumë të lumtur që jemi në Spitalin Patriarkal sot, për të parë gjithçka me sytë tanë dhe jemi mirënjohës për mundësinë për të fituar përvojë të vlefshme", ndau H. Yaziji.

Mjekët e Spitalit Al-Hosn kanë përvojë të gjerë në ofrimin e kujdesit mjekësor për të plagosurit rëndë. Spitali i shën Aleksit gjithashtu kohët e fundit ka fituar përvojë në trajtimin e atyre që u plagosën.

Anëtarët e delegacionit vizituan spitalin, duke përfshirë qendrën e diagnostikimit të rrezatimit, njësinë operative dhe njësinë e kujdesit intensiv. Spitali i shën Aleksit është institucioni më i madh mjekësor i Kishës Ortodokse ruse. Ky është një institucion mjekësor multidisiplinar me 280 shtretër. Spitali trajton falas njerëz nga të gjitha rajonet e Rusisë, pavarësisht nga feja. Shërbimi spitalor përfaqësohet nga një spital kirurgjik multidisiplinar, departamente të traumatologjisë dhe ortopedisë, neurologjisë, terapisë, dy departamente të kujdesit paliativ. Që nga fillimi I Marsit, spitali ka ofruar ndihmë mjekësore për refugjatët. Gjatë kësaj kohe, 311 pacientë aplikuan atje për ndihmë, 23 u shtruan në spital, 18 prej tyre u morën Nga Mariupol. Përveç kësaj, pesë mjekë vullnetarë nga Spitali I Kishës Shën Aleksi aktualisht po ofrojnë ndihmë për banorët e Mariupolit. Qendra e trajnimit Të Spitalit Të Shën Aleksit ofron trajnime për kujdesin e të plagosurve në spitale.

"Ne jemi shumë të lumtur të takojmë kolegët tanë sot. Në kohën tonë, kur ka kaq shumë ndarje, është veçanërisht e vlefshme për ne që ka ardhur një delegacion nga Siria. Ne jemi të lumtur të takojmë drejtorin dhe stafin e spitalit, i cili është gjithashtu një patriarkal. Sot kemi pasur një bisedë të drejtpërdrejtë. Ne shikuam rrezet X, diskutuam taktikat e trajtimit kirurgjik. Spitali ynë ndau përvojën e tij dhe ne ishim shumë të interesuar për përvojën e kolegëve Tanë Sirianë, përfshirë trajtimin e të plagosurve. Shpresojmë për bashkëpunim të mëtejshëm", Tha Alexey Zarov, mjeku kryesor dhe drejtori i Spitalit Me Alexia.

Sipas shërbimit për shtyp të Departamentit Sinodal për Bamirësi, gjatë vizitës në Rusi, mjekët Sirianë do të vizitojnë spitalet mjekësore në Moskë dhe Nizhny Novgorod.