Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizitoi Manastirin Alexander Nevsky Në Uglevik

Më 6 dhjetor 2021, dita përkujtimore e Princit Të Shenjtë Alexander Nevsky, Kryepriftit Nikolai Balashov, Nënkryetarit të Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës dhe një delegacioni Të Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë të kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv I Fondacionit Egor Skopenko, me bekimin E Peshkopit Photius Të Zvornitsko-Tuzlansky, vizitoi manastirin Në emër të këtij shenjtori Në Qytetin Uglevik (Republika Srpska Dhe Bosnje).

Në manastir, përmirësimi i të cilit është kryer me mbështetjen e Fondacionit që nga viti 2020, të ftuarit u mirëpritën ngrohtësisht nga kryetari i Qytetit Të Uglevik V. Perich dhe proton-famullitar Srdjan Vasilevich, i cili tregoi kishën e manastirit Të Shën Aleksandër Nevskit dhe ndërtesën e manastirit në ndërtim e sipër me të, në muret e së cilës është planifikuar të strehohet Qendra Shpirtërore e miqësisë ruso-serbe. Të ftuarit u njohën me ecurinë e punimeve të vazhdueshme të ndërtimit, përfundimi i të cilave me pjesëmarrjen E Fondacionit është planifikuar në vitin 2022.

Manastiri I Princit Të Shenjtë Aleksandër Nevsky u themelua në vitin 2020 Nga Peshkopi Photios I Zvornitsko-Tuzlansky në kishën me të njëjtin emër, të ndërtuar nga parashutistët rusë nga kontingjenti paqeruajtës i Forcave Të Stabilizimit në Bosnje Dhe Hercegovinë të vendosur në qytetin Uglevik.

Kisha u shenjtërua në 1997 nga kryetari I Departamentit Sinodal për Ndërveprim me Forcat e Armatosura, Peshkopi Savva I Krasnogorsk dhe Peshkopi Vasily Zvornitsko-Tuzlansky, dhe pas tërheqjes së paqeruajtësve rusë në 1999, ajo u transferua Në Kishën Ortodokse serbe.