Bullgari12.08.2021
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizitoi Bullgarinë

Delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizitoi Bullgarinë nga 3 deri më 5 gusht 2021.

Si pjesë e udhëtimit të biznesit, përfaqësuesit e delegacionit zhvilluan takime Me Ambasadorin E Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Federatës ruse Në Republikën E Bullgarisë Eleonora Mitrofanova Dhe Konsullin E Përgjithshëm të Federatës ruse Në Varna Vladimir Klimanov.

Përveç kësaj, delegacioni I Fondacionit u takua me kryetarin E Eprorit Të Kishës Së Katedrales Patriarkale Të Shën Aleksandër Nevskit Në Sofje, Kryeparlamentarin E Sinodit Të Shenjtë Peshkopin Gerasim Melniksky, drejtorin e institutit të projektimit "UASG - TSNIP" EOOD Ivan Markov dhe vizitoi Katedralen Patriarkale për nder Të Shën Aleksandër Nevskit në Sofje. Me mbështetjen E Fondacionit, aktualisht po zhvillohet dokumentacioni i projektimit dhe vlerësimit për [punën e restaurimit] (https://fscch.ru/projects/restoration-of-the-alexander-nevsky-cathedral-in-sofia -/) në këtë tempull.

Takimet u mbajtën me * * Metropolitan Gabriel I Lovchansk* * dhe * * Metropolitan John I Varna dhe Velikopreslav* * për të diskutuar zbatimin e mundshëm të projekteve të përbashkëta.

Gjatë takimit me ** Mitropolit Gregori I Velikotyrnovo**, u diskutuan çështje bashkëpunimi në drejtim të financimit nga Fondi për përfundimin e përmirësimit të Kishës Së Ringjalljes së Krishtit në Veliko Tarnovo, në veçanti, pikturimin e mureve të kapelës së poshtme të tempullit.

Pas vizitës së përfaqësuesve të Fondacionit në Bullgari dhe njohjes me faltoret Ortodokse të Kishës Ortodokse bullgare, gjatë takimeve me diplomatët dhe me klerikët më të lartë të Kishës, u arritën marrëveshje për bashkëpunim të mëtejshëm të frytshëm dhe ndihmë reciproke.

** Ndihmë**

Puna për ndërtimin e Kishës Së Ringjalljes së Krishtit Në Veliko Tarnovo filloi në vitin 1997, por për shkak të financimit të pamjaftueshëm, ndërtimi u pezullua dhe u rifillua vetëm në vitin 2006.

Kisha Ortodokse ruse ruse ndodhet pranë varrezave, ku janë varrosur ushtarët rusë që vdiqën në Luftën Ruso-turke të viteve 1877-1878 pranë qyteteve Elena dhe Shipka.