Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesi I DECR-së dhe delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizituan Zagrebin

Më 9 dhjetor 2021, Në Zagreb (Kroaci), Kryeprifti Nikolai Balashov, Nënkryetar I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës dhe një delegacion I Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, i kryesuar Nga Egor Skopenko, Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit, vizitoi Katedralen E Transfigurimit Të Mitropolisë Zagreb-Ljubljanë Të Kishës Ortodokse serbe, ku u takuan me rektorin E Katedrales, Proton-Proton Bogolyubo Ostolyubo Dhe Famullinë E tempullit. Arkimandriti Daniel (Lubotina), një klerik I Arqipeshkvisë Metropolitane Të Zagrebit dhe Lubjanës, tregoi për historinë dhe jetën aktuale të famullisë. Katedralja E Shpërfytyrimit u dëmtua nga një tërmet në vitin 2020, në lidhje me të cilën aktualisht po kryhen punime restaurimi në të.

Kapelat Ortodokse ruse ruse, Kapela serbe E Apostujve Të Shenjtë Pjetër Dhe Pal, Si dhe Kapela E Ringjalljes Së Krishtit, e ngritur në 1928 në stilin arkitektonik rus, në të cilën Kryeprifti Nikolai Balashov kreu një meshë rekuiem për bashkatdhetarët rusë që pushonin në varreza, u shoqëruan nga kleriku I Mitropolisë Zagreb-Lubjanë, Prifti Mikhail Zhikich, të ftuarit vizituan Mirogojët, Ku ata vizituan varret E emigrantëve rusë dhe kapelat Ortodokse Ruse – kapelën serbe të Apostujve Ortodoksë, Si dhe kapela e ringjalljes së krishtit, e ngritur në 1928 në stilin arkitektonik Rus.

Kryeparlamentari Nikolai Balashov dhe Egor Skopenko u takuan Me Ambasadorin E Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë Të Rusisë në Kroaci A. A. Nesterenko në Ambasadën e Federatës ruse në Zagreb.

Në vizita morën pjesë rektori I Kishës Ortodokse ruse në Beograd, Kryeprifti Vitaly Tarasyev, Sekretariati I DECR-së për Marrëdhënie Ndër-Ortodokse A. Y. Khoshev dhe anëtarët e delegacionit Të Fondacionit.