Pelegrinazhi në qytetin Libanez Zahle
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Komuniteti i kompleksit Të Kishës Ortodokse ruse në Bejrut bëri një pelegrinazh në qytetin Libanez Zahle

Më 22 Maj, Javën e 5-të pas Pashkëve, Në Ditën Samaritane, ditën e përkujtimit të transferimit të relikeve Të Shën Nikollës Mrekulli Nga Bota Lycian Në Bar (1087), me ftesë Të Mitropolitit Anthony Të Zahle-Baalbek (Kisha Ortodokse Antiokiane), komuniteti i kompleksit Të Kishës Ortodokse ruse në Bejrut bëri një pelegrinazh në qytetin E Zahle (Liban) dhe mori pjesëmarrje Në Liturgjinë Hyjnore Në Katedralen E Shën Nikollës.

Shërbimi u krye Nga Mitropoliti Anthony I Zahleya-Baalbek në bashkë-shërbimin e rektorit të Arkimandritit Rus Metochion Philip (Vasiltsev) dhe klerit Të Metropolisë Zahleya-Baalbek.

Himnet dhe lutjet e Liturgjisë u kënduan në Arabisht dhe Sllavishten E Kishës.

Ambasadori I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse Në Republikën Libaneze A. N. Rudakov u lut në shërbim.

Pas Liturgjisë, Mitropoliti Anthony përshëndeti ngrohtësisht rektorin e kompleksit Bejrut të Kishës Ortodokse ruse, Z.Ambasador dhe anëtarë të komunitetit.

Në kujtim të shërbimit të përbashkët hyjnor, hierarku i Kishës Ortodokse Të Antiokisë i paraqiti Arkimandrit Filipit një kryq me zbukurime.

Nga ana tjetër, Arkimandriti Filip i paraqiti Mitropolitit Antoni një kryq me zbukurime si një dhuratë përkujtimore, duke falënderuar Përzemërsinë e Tij për ftesën për të marrë pjesë në Liturgjinë Hyjnore në Katedralen E Zahle në ditën e përkujtimit të transferimit të relikeve Të Shën Nikollës Mrekulli.

Pastaj u mbajt një vakt festiv në sallën e famullisë Në Metropolitan, gjatë së cilës Mitropoliti Anthony uroi famullinë e metochion – Natalia Maulya për ditëlindjen e saj dhe i paraqiti asaj një dhuratë të paharrueshme.

Në të njëjtën ditë, pelegrinët u kthyen në Bejrut, raporton faqja e internetit e kompleksit të Kishës Ortodokse ruse në Bejrut.