Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kisha E Antiokisë kremtoi Festën e Lindjes Së Krishtit

Kisha Ortodokse Antiokiane festoi Lindjen e Krishtit më 25 dhjetor 2021 (sipas stilit Të Ri Julian). Në Katedralen Patriarkale Të Damaskut (Maryamie) Beatitude Patriarku I Tij John X I Antiokisë Së Madhe dhe Gjithë lindja kremtoi matinët dhe Liturgjinë Hyjnore në koncelebrimin e peshkopëve famullitarë, një mori priftërinjsh dhe dhjakësh. Me bekimin E Lumturisë Së Tij, grada presbiteriane drejtohej nga përfaqësuesi I Patriarkut të Moskës dhe Gjithë Rusisë në Selinë Patriarkale Të Antiokisë, Hegumen Arseny (Sokolov).

Në fund të Liturgjisë festive, Abati Arseny i përcolli Patriarkut Të Tij Beatitude John përshëndetjet E Krishtlindjeve Të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë dhe i paraqiti Lumturisë Së Tij një dhuratë Krishtlindjeje.

Pastaj, për këndimin e këngëve Të Krishtlindjeve dhe nxitjen e orkestrës së skautëve, Patriarku Gjon, kleri dhe adhuruesit shkuan në sallën e pritjes Së Patriarkanës Antiokiane, ku kafeja iu ofrua të gjithëve.

Pas urimit Për Krishtlindje, një darkë E Krishtlindjes u mbajt në tryezën e Patriarkanës Së Antiokisë.

Foto: https://antiochpatriarchate.org/