Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Edicioni Kinez i librit "Mendime Për Çdo ditë Të Vitit" nga Shenjtëria E Tij Patriarku Kirill do të prezantohet në Moskë

Më 30 shtator 2021, përkthimi Kinez i librit "Mendime për Çdo ditë të Vitit"nga Patriarku Kirill i Moskës dhe I Gjithë Rusisë do të prezantohet në Kompleksin Patriarkal Kinez në Moskë.

Koleksioni përfshin fragmente të zgjedhura me kujdes nga predikimet, artikuj shkencorë, raporte, fjalime, libra, intervista Të Shenjtërisë së Tij. Një pasazh i caktuar shoqërohet me secilën nga ditët e vitit kalendarik.

Në faqet e librit, lexuesi Kinez do të jetë në gjendje të njihet me Patriarkun Kirill si një pastor i Kishës së Krishtit, një mendimtar që trajton çështje aktuale të botës moderne dhe si një person i pajisur me përvojë të thellë shpirtërore dhe karizëm unik të një predikuesi. Ditëlindja E 75-Të E Patriarkut Të Kishës Ortodokse ruse Kirill po del në prag të botimit të këtij libri Në Gjuhën Kineze, duke reflektuar interesin mbarëbotëror si për personalitetin e Vetë Patriarkut Kirill, ashtu edhe për jetën e Të gjithë Kishës Ortodokse ruse.

Ngjarja do të drejtohet Nga Mitropoliti Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës, Rektor I Shkollës Pasuniversitare Dhe Doktoraturës Gjithë-Kishtare me emrin E Shenjtorëve Kiril dhe Metodi.

Pjesëmarrësit e prezantimit do të prezantohen edhe me botime të tjera të letërsisë Ortodokse Në Kinezisht, të zbatuara nga Metokioni Patriarkal Kinez kohët e fundit, duke përfshirë "Katekizmi: një udhëzues i shkurtër për Besimin Ortodoks" Nga Mitropoliti Hilarion I Volokolamsk, një fjalor i shkurtër ruso-Kinez i fjalorit Ortodoks," Asketizmi për Laikët " nga prifti Pavel Gumerov dhe të tjerët. Publikimi u bë i mundur falë ndihmës së Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Për pjesëmarrësit jorezidentë, ngjarja do të transmetohet drejtpërdrejt me përkthim të njëkohshëm në Kinezisht në kanalin Youtube Të Farmstead Kinez.

Ajo gjithashtu do të jetë e mundur për të marrë pjesë në prezantimin online Nëpërmjet Zoom, një lidhje mund të merret me e-mail për të jidu.zhengjiao@gmail.com, duke treguar emrin tuaj të plotë, qytetin e banimit dhe llojin e aktivitetit.

Foto: https://mospat.ru/