Kampi i fëmijëve "Pilgrim" u mbajt Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kampi i fëmijëve "Pelegrin" u mbajt Në Turqi me mbështetjen e Kishës Ortodokse ruse

Shoqata Ruse E Gjuhës dhe Kulturës ruse me emrin A. I. Solzhenitsyn me mbështetjen e Kishës Ortodokse ruse priti kampin e fëmijëve "Pilgrim" për herë të dytë më 2-16 gusht 2022 në afërsi të Efesit në Turqi.

Për herë të parë," Pilgrim " mblodhi rreth 60 fëmijë në gusht 2021. Këtë vit, më shumë se njëqind djem dhe vajza janë bërë pjesëmarrës në projekt.

Gjuha dhe kultura ruse ruse, bazat e besimit Ortodoks u studiuan nga fëmijët, ata ishin të angazhuar në trajnim të përgjithshëm fizik, praktikuan hark, orientim, morën pjesë në mini-rritje. Në kamp u organizua një seminar teatri, ku fëmijët studiuan bazat e të folurit dhe aktrimit publik.

Në mesin e kampistëve nuk kishte vetëm fëmijë të bashkatdhetarëve që jetonin në Turqi, por edhe fëmijë nga familje turke.

Më 16 gusht, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës së Turqisë, në bashkë-shërbimin e Priftit Dimitri Bogatyr, i cili është kujdestari i komunitetit Të Kishës Ortodokse ruse Në Alanya, festoi Liturgjinë Hyjnore në "Pelegrin". Pas shërbimit, kleri zhvilloi një bisedë me fëmijët dhe iu përgjigj pyetjeve të tyre.

Në ceremoninë e mbylljes së kampit, Prifti George dhe kryetari i Shoqërisë ruse në Izmir, a. Ponomarev, i paraqitën secilit nxënës një certifikatë pjesëmarrjeje në punën e "Pelegrinit" dhe një dhuratë të paharrueshme.

Foto: https://mospat.ru/