Libri për marrëdhëniet ndër-kishtare ruso-serbe gjatë shpërbërjes Së Jugosllavisë u botua në serinë "Për Unitetin E Kishës"
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Libri për marrëdhëniet ndër-kishtare ruso-serbe gjatë shpërbërjes Së Jugosllavisë u botua në serinë "Për Unitetin E Kishës"

Shtëpia botuese" Njohja "në bashkëpunim me Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë ka botuar një libër" Ura E Unitetit mbi Humnerën e Shpërbërjes", kushtuar marrëdhënieve ndër-kishtare ruso-serbe gjatë periudhës së vështirë të rënies së Jugosllavisë.

Autori i monografisë së botuar në serinë "Për Unitetin e Kishës" Është Andrey Yuryevich Khoshev, Kandidat i Shkencave Teknike, anëtar i Sekretariatit TË DECR për Marrëdhëniet Ndër—Ortodokse, pedagog në Departamentin e Marrëdhënieve Të Kishës Së Jashtme Të Kishës Së Përgjithshme Studimet Pasuniversitare dhe Doktorale.

Në hulumtimin e tij, A. Y. Hoshev u përpoq të zbulonte problemin e situatës së Kishës serbe në prag të luftës dhe në kontekstin e përleshjeve të përgjakshme që shpërthyen në Kroaci dhe Bosnje Dhe Hercegovinë nga fundi i viteve 1980 deri në 1995.

Autori sistemon në detaje kronologjinë e marrëdhënieve midis Patriarkanës serbe dhe Moskës gjatë konflikteve të armatosura. Bazuar në korrespondencën zyrtare dhe dokumentet unike të kishës së atyre viteve, ai shqyrton ngjarjet më të rëndësishme të marrëdhënieve ndër-kishtare, thekson drejtimet dhe temat kryesore të ndërveprimit.

Gjatë sprovës, Kisha Ortodokse serbe mbrojti në mënyrë aktive kopenë, e cila pësoi gjenocid në vendet e vendbanimit të saj shekullor. Ajo mori mbështetje të vazhdueshme nga Hierarkia e Kishës ruse, e cila, në nivele të ndryshme, në kontakte me figura politike, fetare dhe publike ruse dhe të huaja, foli në mbrojtje të popullit serb.

Sipas faqes së internetit të shtëpisë botuese "Njohja", libri u rekomandohet studentëve të institucioneve arsimore të kishës, historianëve dhe studiuesve fetarë, si dhe lexuesve të interesuar për historinë e Kishave Ortodokse ruse dhe serbe në shekullin xx.