Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

80 vjetori I Mitropolitit Ikshp i Filipopolis u festua Në Metokionin Antioki Në Moskë

Më 4 nëntor 2021, në Oborrin E Moskës të Kishës Ortodokse Antiokiane u mbajt një pritje solemne me rastin e 80 vjetorit të lindjes Së Mitropolitit Niphon Të Filipopolis, përfaqësues i Patriarkut Të Antiokisë dhe Gjithë Lindjes Së Patriarkut të Moskës dhe Gjithë Rusisë.

Metropolitan Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I Departamentit Për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës, Zëvendësministër I Punëve të Jashtme, Përfaqësues Special i Presidentit të Federatës ruse Për Lindjen E Mesme dhe Afrikën Mikhail Bogdanov, Ambasador I Jashtëzakonshëm Dhe Fuqiplotë I Libanit Në Rusi Shawki Bou Nassar, Ambasador I Jashtëzakonshëm Dhe Fuqiplotë I Sirisë Në Rusi Riad Haddad, përfaqësues të Diasporës, famullitarë të kishës, figura publike mbajtën fjalime urimi gjatë pritjes Në Kompleksin Antiokirik.

Duke iu drejtuar Ikshp-së Metropolitane Të Filipopolis, Mitropoliti Hilarion vuri në dukje:

"Eminenca Juaj, I nderuar Vladyka Ikshpon!

Sot, Gjatë Liturgjisë Hyjnore në Katedralen E Krishtit Shpëtimtar, Shenjtëria E Tij Patriarku Kirill I Moskës dhe E Gjithë Rusisë ju uroi në emër të Kishës Ortodokse ruse në ditëlindjen tuaj të 80 - të dhe ju paraqiti një çmim të lartë - Urdhrin E Princit Të Bekuar Daniel Të Moskës (shkalla i) - në njohjen e shërbimeve tuaja të shquara si rektor i këtij tempulli, përfaqësues i Kishës

Dhe tani këtu, në tempullin ku keni shërbyer për disa dekada, janë mbledhur njerëz që ju duan, ju nderojnë, ju perceptojnë si mikun e tyre. Në emrin tim, në emër të stafit të Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës, me të cilin jeni lidhur për shumë vite, dëshiroj t'ju përgëzoj përzemërsisht dhe t'ju uroj shumë vite jetë dhe shëndet të mirë.

Ekziston një histori se si një person, duke arritur Në Angli, pyeti: dhe çfarë duhet të bëni për të pasur një lëndinë kaq të qetë? Ata i thonë: duhet ta kositësh lëndinën rregullisht, një herë në dy javë, nëse bari rritet pak, e pret, nëse rritet pak më shumë, e pret. Dhe kështu për treqind vjet. Nëse dikush do të më pyeste se çfarë duhet bërë për të përfaqësuar në mënyrë adekuate ndonjë Kishë në Ndonjë Kishë tjetër, unë do të thoja: ju do të shihni se si Zoti Ikshpon bën, dhe të bëjë të njëjtën gjë. Dhe kështu për dyzet vjet.

I Dashur Vladyka! Ne nuk ju nderojmë vetëm – ju duam shumë, ju perceptojmë jo si të huaj, jo si thjesht përfaqësues të Një Kishe tjetër, por si vëllain tonë, mikun tonë dhe ju trajtojmë me dashuri dhe simpati të sinqertë.

Unë do të doja të uroja që ju të qëndroni me ne për shumë vite që vijnë, që ju të dekoroni Jo vetëm Kishën Tuaj Ortodokse Antiokiane, por Edhe Kishën Ortodokse ruse me praninë tuaj, Që Zoti T'ju mbrojë nga çdo e keqe, që paqja të mbretërojë në tokën tuaj amtare, që vështirësitë që Po përjeton Libani sot do të mbaronin, që

Në emrin tim, në emër të Departamentit Për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, unë do të doja t'ju prezantoja Me Panaginë E Shenjtë Dhe kryqin e shenjtë me një lutje Që Vetë Zoti Do t'ju forconte në shërbesën tuaj, Dhe Theotokos Më I Shenjtë do t'ju mbulonte nga çdo e keqe me omoforionin e saj të ndershëm.

Shumë verë!"

Në përgjigjen e tij, Mitropoliti Ikshpon përmendi me mirënjohje të thellë çmimin që iu prezantua Nga Shenjtëria E Tij Patriarku Kirill në atë ditë.

Përfaqësuesi I Patriarkut Të Antiokisë në Selinë Patriarkale Të Moskës gjithashtu falënderoi folësit në këtë ngjarje për fjalët e ngrohta të urimeve dhe dëshirave të mira. "Kjo festë është shumë e dashur për mua. Dua t'u shpreh mirënjohjen time të veçantë të gjithëve për qëndrimin tuaj ndaj meje, për dashurinë tuaj – është dashuria që Na mëson Kisha", vuri në dukje hierarku.

Duke iu drejtuar kryetarit TË DECR, ai tha, në veçanti: "Faleminderit Vladyka Hilarion për dashurinë e tij për Fermën, për vëmendjen dhe dashurinë e tij për mua."

"Këtu, në Kompleksin Antiokian në Moskë, lutemi Për Lumturimin E Tij Patriarku John X I Antiokisë dhe Për Shenjtërinë E Tij Patriarku Kirill i Moskës dhe I Gjithë Rusisë. Të dy ata janë të dashur për ne, të dy janë etërit tanë", theksoi Mitropoliti Ikshp i Filipopolis.

Në mesin e pjesëmarrësve të ngjarjes ishin edhe zëvendëskryetari I Kryeparlamentarit TË DECR-së Nikolai Balashov, ambasadorë të një numri vendesh të botës, përfaqësues të publikut.