Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

75 vjetori I Primatit të Kishës Ortodokse ruse u shënua me botimin e përvjetorit të librit "Patriarku Kirill. Biografia"

Me rastin e 75 vjetorit të Shenjtërisë Së Tij Patriarku Kirill I Moskës dhe Gjithë Rusisë, një botim përvjetor i librit Të Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk "Patriarku Kirill. Biografinë".

Botimi i parë i librit u botua në vitin 2009, menjëherë pas fronëzimit të Shenjtërisë së Tij. Edicioni i dytë u botua në serialin "Jeta e njerëzve të mrekullueshëm" në vitin 2018. Ky, botimi i tretë, i përgatitur nga Shtëpia Botuese "Cognition" me ndihmën E Fondacionit "bota ruse", është plotësuar ndjeshëm në krahasim me dy të mëparshmit. Statistikat Ruse të Kishës Ortodokse ruse janë azhurnuar, seksionet në lidhje me aktivitetet e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut në fushën e Kishës së jashtme, vizitat E Tij Paraprake në dioqezat e Kishës Ortodokse ruse, aktivitetet e tij si Peshkop i Moskës janë zgjeruar ndjeshëm.

Libri fillon me një histori për familjen E Patriarkut të ardhshëm, për fëmijërinë dhe adoleshencën e tij, për vitet e studimit, për shugurimet diakonale dhe priftërore, për punën E Arkimandritit Kirill si përfaqësues i Patriarkanës Së Moskës në Këshillin Botëror të Kishave, për shërbesën e tij si rektor i Akademisë Teologjike Të Leningradit. Kapituj të veçantë i kushtohen aktiviteteve të tij si peshkopi qeverisës i dioqezës Smolensk dhe Kaliningrad dhe punës së tij si kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës. Libri vazhdon me një përshkrim të veprave të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut që nga koha e zgjedhjes së tij Në Fronin Primatial Të Moskës deri në kohën e tanishme.

Libri përfshin shumë citate nga fjalimet në të cilat Primati i Kishës Ortodokse ruse ndan kujtime, mendime për aspekte të ndryshme të jetës së kishës, shfaqet si një person, si një hierark dhe mendimtar që është i hapur për komunikim me njerëz të besimeve dhe besimeve të ndryshme.

Biografia E Shenjtërisë Së Tij ilustrohet me fotografi unike nga arkivat e shërbimit për shtyp të Patriarkut të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, Këshillit Botues të Kishës Ortodokse ruse, Shtëpisë Botuese Të Patriarkanës Së Moskës, Këshillit Botëror të Kishave, arkivit fotografik Të Qendrës Kërkimore Të Kishës Enciklopedike Ortodokse dhe burimeve të tjera. Publikohen për herë të parë disa foto.

Foto: Faqja E internetit e shërbimit fotografik të Patriarkut Të Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë