Pritja Në Ambasadën ruse në Siri për nder të ardhjes së përfaqësuesve të Kishës Ortodokse ruse dhe Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Një pritje u mbajt Në Ambasadën ruse Në Siri për nder të mbërritjes së përfaqësuesve të Kishës Ortodokse ruse dhe Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 21 janar, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, i cili është në Siri me bekimin e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, së bashku me shoqëruesit e tij u ftua Në Ambasadën ruse në Damask, ku u bë një pritje për nder të mbërritjes së një delegacioni Të Kishës Ortodokse ruse në kryeqytetin Sirian. Midis të ftuarve ishte Patriarku I Tij I Lumturimit John X I Antiokisë së Madhe dhe Gjithë Lindjes.

Në pritje morën pjesë Gjithashtu Koloneli I Përgjithshëm A. N. Serdyukov, Komandanti i grupit të trupave të Forcave të Armatosura të Federatës ruse në Republikën Arabe Siriane, Peshkopi Roman I Seleucia, Kryeprifti Nikolai Balashov, Këshilltari I Shenjtërisë Së Tij Patriarku I Moskës Dhe I Gjithë Rusisë, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Nënkryetari I DECR, Arkimandriti Filip, përfaqësues I Patriarkut Të Moskës Dhe Gjithë Rusisë Patriarkut Të Antiokisë Dhe Gjithë Lindjes (Vasiltsev), ndihmës I Kryetarit TË DECR Prifti ershov, drejtor ekzekutiv I Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë Egor Skopenko.

Pjesëmarrësit u përshëndetën nga Ambasadori I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse Në Republikën Arabe Siriane A. V. Efimov. Ai theksoi se Primati i Kishës Ortodokse Të Antiokisë po viziton Për herë të parë Ambasadën e Federatës ruse në Damask, ashtu si Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, gjithashtu këtu për herë të parë. Sipas A. V. Efimov, është një nder i madh për të gjithë punonjësit e misionit diplomatik të Rusisë.

"Ambasada është tokë ruse në Siri. Sidoqoftë, asnjë nga të pranishmit nuk duhet të ndihet si mysafir këtu, sepse të gjithë jemi vëllezër dhe të gjithë jemi një familje", tha ambasadori rus.

Lumturimi I tij Patriarku Gjon I Antiokisë dhe I Gjithë Lindjes në fjalimin e tij shprehu gëzimin e tij për të qenë në tokën ruse në Siri. Ai ndau kujtime të ngrohta për vizitat e tij në Rusi, takimet me Presidentin rus Vladimir Putin dhe Shenjtërinë E tij Patriarkun Kirill të Moskës dhe Të gjithë Rusisë.

Lumturia e tij theksoi natyrën e thellë dhe historike të lidhjeve midis popujve Të Sirisë dhe Rusisë, midis Kishave Ortodokse ruse dhe Antiokiane. Ai kujtoi se mitropoliti i parë rus ishte Shën Michael, një vendas i Sirisë.

Kryetari I DEKR Mitropoliti Anthony I Volokolamsk falënderoi ngrohtësisht Ambasadorin rus në Siri A. V. Efimov për mikpritjen e tij. Peshkopi Anthony vuri në dukje rëndësinë e shërbimit të diplomatëve rusë dhe personelit ushtarak në Siri, të cilin ata ndonjëherë e kryejnë me rrezikun e jetës së tyre për hir të vendosjes së paqes në tokën Siriane dhe ruajtjes së pranisë Së Krishterë këtu.

Si përfundim, Mitropoliti Anthony njoftoi dekretin e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill, sipas të cilit Ambasadorit Të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Federatës ruse Në Republikën Arabe Siriane A. V. Efimov iu dha Urdhri I Princit Të Shenjtë Aleksandër Nevskit të shkallës III për kontributin e tij në zhvillimin e marrëdhënieve kishë-shtet dhe në lidhje me 65 vjetorin e lindjes së tij.

Kryetari I DECR i paraqiti diplomatit rus një çmim të lartë të kishës.

Nga ana tjetër, A. V. Efimov kërkoi t'i përcjellë Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill mirënjohjen e tij të thellë për vlerësimin e lartë të punës së tij në fushën diplomatike.