Shenjtërimi i Madh i Kishës Së Ikonës Kazan Të Nënës së Zotit Në Westeros
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

U bë shenjtërimi i madh i kishës Së Ikonës Kazan Të Nënës së Zotit Në Westeros

Më 4 nëntor, në festën E Ikonës Kazan Të Hyjlindëses më të Shenjtë, Me bekimin e Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës, kreu shenjtërimin e madh Të Kishës Kazan në qytetin E Westeros (Suedi).

Kisha e gjerë e ndërtuar rishtas u ndërtua nga një shtëpi prej druri në traditat e arkitekturës së kishës ruse. Projekti u zbatua me ndihmën financiare të Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, si dhe donacionet nga bamirësit privatë dhe famullitarët.

Kryepastori u shërbeu nga Kryeprifti Viktor Lyutik, dekan i famullive të Patriarkanës Së Moskës në Suedi dhe rektor i Famullisë Së Ndërmjetësimit në Helsinki (Finlandë), Arkimandrit Kliment (Huhtamaki), dekan i famullive të Patriarkanës Së Moskës Në Norvegji dhe rektor I famullisë Olginsky Në Oslo, Abati Nikita (Dobronravov), rektor i Kishës Kazan në Westeros, Prifti Pavel Makarenko dhe Prifti Alexander piskunov.

Ndër ata që luteshin në kishë ishin Ambasadori i Bjellorusisë në Suedi, D. l. Mironchik, dhe këshilltari-i dërguari i Ambasadës ruse në Suedi, V. a. Lyabin.

Në fund të ritit të shenjtërimit të madh, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk instaloi Roman Lazunin si një lexues altari, dhe më pas festoi Liturgjinë Hyjnore në kishën e sapo shenjtëruar.

Në hyrjen e vogël, në zbatim të Dekretit të Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill, Priftit Pavel Makarenko iu dha e drejta për të veshur një kryq gjoksor me ngjyrë ari.

Pas lirimit Të tij, Vladyka predikoi një predikim dhe uroi ngrohtësisht komunitetin e famullisë për shenjtërimin e kishës. Kryetari I DECR theksoi kujdesin personal të Primatit të Kishës Ortodokse ruse për zbatimin e suksesshëm të projektit Të ndërtimit të Kishës Kazan. Mitropolit Antoni shprehu gjithashtu mirënjohje Për Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë për ndihmën në financimin e ndërtimit.

Me bekimin e Shenjtërisë Së tij Patriarkut, Kryetari I DEKR-së i dha çmime klerit që mbërriti për festën në konsideratë të punës së tyre për të mirën e Kishës së Shenjtë dhe në lidhje me përkujtimet. Kryeprifti Viktor Lyutik u nderua Me Urdhrin e Shën Sergjit Të Radonezhit (shkalla II) dhe medaljen "Mirënjohje Patriarkale", Dhe Arkimandrit Klementi (Huhtamaki) – Urdhri i Shën Innocentit (shkalla III) dhe Diploma Patriarkale. Çmimet patriarkale iu dhanë gjithashtu famullitarëve që punuan veçanërisht shumë në ndërtimin e kishës.

Në përgjigje, Prifti Pavel Makarenko falënderoi Mitropolitin Anthony për kryerjen e ritit të shenjtërimit të Kishës Kazan dhe kujdesin atëror të famullisë në Westeros.

Në fund të shërbimit, hierarku, i shoqëruar nga rektori, inspektoi shtëpinë e famullisë të ndërtuar në territorin prikhram, ku, në veçanti, do të vendoset një shkollë e së dielës, një bibliotekë dhe një tryezë.