Takimi I Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Porfiry Të Serbisë dhe delegacioneve TË DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

U mbajt një takim midis Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Porfiry Të Serbisë dhe delegacioneve TË DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 10 nëntor, Patriarkana serbe në Beograd priti një takim midis Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Porfiry Të Serbisë dhe Mitropolitit Anthony Të Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, i cili mbërriti në kryeqytetin serb në një vizitë pune me bekimin E Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë.

Në takim morën pjesë Edhe Peshkopi Irinej I Bacës, Famullitar I Shenjtërisë Së Tij Patriarku I Serbisë Peshkopi Savva I Morcana, Këshilltar I Shenjtërisë Së Tij Patriarku I Moskës dhe I Gjithë Rusisë Kryeprifti Nikolai Balashov, rektori I Kishës Ortodokse ruse Në Beograd Kryeprifti Vitaly Tarasyev, Zëvendës Kryetari NË Detyrë I Kryepriftit TË DECR Igor Yakimchuk Dhe Sekretari I KRYETARIT TË DECR Prifti Alexander Ershov, si Dhe Drejtori Ekzekutiv I Fondit Mbështetës Kultura Dhe trashëgimia E Krishterë E E. I. Skopenko.

Në një atmosferë të ngrohtë mirëkuptimi të ndërsjellë, palët diskutuan situatën në botën Ortodokse, gjendjen e marrëdhënieve midis Kishave Ortodokse ruse dhe serbe dhe perspektivat për zhvillimin e tyre të mëtejshëm, si dhe tema të tjera me interes të ndërsjellë.

Shenjtëria E tij Patriarku Porfiry I Serbisë dhe Mitropoliti Anthony I Volokolamsk shkëmbyen dhurata të paharrueshme.

Pas takimit, një darkë solemne u dha në Patriarkanë për nder të delegacionit të Kishës Ortodokse ruse.