Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Ambasadori rus Në Izrael u takua me përfaqësuesit E DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 3 nëntor, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës, i cili është në Izrael me bekimin e Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, u takua Me Ambasadorin E Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë Të Federatës ruse Në Shtetin E Izraelit A. D. Viktorov. Takimi u zhvillua në Misionin Kishtar rus në Jeruzalem. Kjo është raportuar në faqen E INTERNETIT TË DECR.

Shefi I Misionit Kishtar Rus në Jeruzalem Arkimandriti Aleksandër (Elisov), Kryeprifti Nikolai Balashov, Këshilltar I Patriarkut të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Ushtrues Detyre I Nënkryetarit TË DECR, Prifti Alexander Ershov, Ndihmës I KRYETARIT TË DECR, E. I. Skopenko, Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, anëtarët e Misionit Kishtar rus Në Jeruzalem morën pjesë në bisedë.: Abat Nikon (Golovko), Hieromonk Dometian (Markarian) dhe Hieromonk Athanasius (Bukin).

Gjatë takimit u diskutuan çështje që lidhen me situatën ndërkombëtare, situatën e Të Krishterëve në Tokën E Shenjtë dhe aktivitetet e Misionit Kishtar rus në Jeruzalem.