Udhëtimi i pelegrinazhit të famullitarëve të Komuniteteve Të Patriarkanës Së Moskës Në Turqi në Tokën E Shenjtë
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

U zhvillua një udhëtim pelegrinazhi i famullitarëve të komuniteteve Të Patriarkanës Së Moskës Në Turqi në Tokën E Shenjtë

Nga 30 shtatori deri më 7 tetor, me bekimin E Mitropolitit Anthony Të Volokolamsk, Kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, famullitarët e Komuniteteve Të Patriarkanës Së Moskës në Republikën e Turqisë bënë një pelegrinazh në Tokën E Shenjtë.

Më 1 tetor, grupi u njoh me pjesën historike të Jeruzalemit – Qytetin e Vjetër. Sipas traditës, pelegrinët ecnin me kryqëzime në rrugën e kryqit, duke bërë ndalesa të lidhura me ditët e fundit të Jetës tokësore të Shpëtimtarit. Rruga shkon nga vendi i dënimit me vdekje nga prokurori Romak Ponc Pilati në Golgotha. Gjatë ndalesave, kreu i grupit të pelegrinazhit, Prifti Georgy Sergeyev, lexoi një fragment nga Ungjilli që korrespondon me vendin, pas së cilës udhëzuesi që shoqëronte grupin dha shpjegime shtesë historike. Në Kishën E Jeruzalemit Të Ringjalljes së Krishtit, pelegrinët adhuronin Varrin e Shenjtë.

Në Kishën e Varrit Të Shenjtë natën e 2 tetorit, pelegrinët morën pjesë në Liturgjinë Hyjnore. Me bekimin e Lumturimit Të Tij u zyrtarizua Patriarku Theophilus III I Jeruzalemit, hierarku i Kishës Së Jeruzalemit, Kryepeshkopi Theophan I Geras. Eminenca e tij u shërbye nga Prifti Georgy Sergeyev, i cili është përgjegjës për organizimin e kujdesit të besimtarëve të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës së Turqisë dhe Prifti Alexy Golovin, i cili kujdeset për komunitetin E Qytetit Të Antalisë. Himnet u kënduan nga kori dhe pelegrinët në Greqisht dhe Sllavisht Të Kishës.

Më 4 tetor, pelegrinët morën pjesë në Liturgjinë Hyjnore në Bazilikën e Lindjes së Krishtit në vendlindjen e Shpëtimtarit.

Në ditët në vijim, grupi i pelegrinazhit vizitoi Galilenë, kompleksin e Misionit Kishtar rus në Hebron, vendin e pagëzimit Të Shpëtimtarit në Lumin Jordan, manastirin E Shën Savës Së Shenjtëruar, manastirin në Malin E Tundimeve, Manastirin Gornensky në Ein Karem.