Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Patriarku rus Rus John X shprehu mirënjohje Për Patriarkun Kirill, Kishën ruse, popullin rus dhe shtetin rus

Kisha Ortodokse ruse ruse, populli rus dhe shteti rus, i cili i siguron Sirisë mbështetje të madhe në të gjitha rajonet e saj për hir të paqes, shkatërrimit të terrorizmit dhe të gjitha llojeve të vrasjeve dhe robërisë", tha ai, duke shtuar:"unë veçanërisht do të doja të përmend Shenjtërinë E Tij, Shenjtërinë E Tij Patriarkun Kirill Të Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë, Dhe Kishën Ortodokse ruse, popullin rus, "Këto fjalë Të Patriarkut Të Tij Beatitude John X Të Antiokisë dhe Gjithë Lindjes përmbyllin filmin dokumentar Të Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk "Kisha E Antiokisë", të shfaqur në kanalin TELEVIZIV" Kultura " më 29 prill 2021.

Filmi, i cili u financua nga Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, tregon për historinë e gjatë dhe tragjike të Kishës Së Antiokisë, për situatën aktuale të Të Krishterëve në Siri dhe Liban, për marrëdhëniet midis Kishave Ortodokse Antioki dhe ruse, për luftën Në Siri dhe kontributin vendimtar që Rusia dha në fitoren ndaj terroristëve.

Në një intervistë të dhënë posaçërisht për filmin, Patriarku I Tij Beatitude John X thotë gjithashtu :" Për Kishën në kohë të vështira, qëllimi kryesor ka qenë gjithmonë forcimi dhe mbështetja e bijve të saj besnikë-Të Krishterë Ortodoksë. Ajo gjithmonë u përpoq t'i inkurajonte ata të qëndronin në tempujt e tyre, të mos largoheshin nga rajoni i tyre i lindjes. Ne po bëjmë çdo përpjekje për të përhapur dhe prezantuar një kulturë dialogu dhe bashkëjetese paqësore. Tani Kisha <...> është e angazhuar në rindërtimin e kishave, restaurimin e organizatave kishtare, shkollave, spitaleve, ndërtimin e shtëpive që u shkatërruan në zona të ndryshme, në mënyrë që ata që u detyruan të iknin ose u zhvendosën përkohësisht të ktheheshin në shtëpi."