Shërbimet e krishtlindjeve për komunitetet ruse në një numër qytetesh Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shërbimet e krishtlindjeve për komunitetet ruse u mbajtën në një numër qytetesh Në Turqi

Më 7 janar 2024, Liturgjia e Krishtlindjeve u festua në Kishën e Të Barabartëve Me Apostujt Kostandin dhe Elena, e vendosur në territorin e rezidencës verore të Konsullatës së Përgjithshme Të Rusisë në Stamboll. Shërbimi hyjnor, i udhëhequr nga Prifti Georgy Sergeev, përgjegjës për organizimin e kujdesit për kopenë e Kishës Ortodokse ruse në territorin e Republikës turke, u ndoq nga më shumë se njëqind njerëz, shumica e të cilëve u lutën dhe morën kungimin E Mistereve të Shenjta Të Krishtit.

Besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetonin në Qytetin E Bursës, si dhe një grup pelegrinësh nga Moska, mbërritën në Stamboll për Liturgjinë festive.

Në fund të shërbimit, Ati George njoftoi Mesazhin E Krishtlindjeve Shenjtërinë E Tij Patriarku Kirill I Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, pastaj iu drejtua audiencës me një fjalim përshëndetës. Pas shërbimit, fëmijët që ndoqën kishën morën dhurata Për Krishtlindje.

Shërbimi I Krishtlindjeve u mbajt në komunitetin e kryeqytetit të Republikës turke, Ankara. Shërbimi hyjnor, i cili u zhvillua në ndërtesën Rossotrudnichestvo, u drejtua nga Prifti Yevgeny Dolya, një klerik i Dioqezës Rajonale të Moskës i cili mbërriti me bekimin e Hierarkisë së Kishës Ortodokse ruse. Liturgjia, në të cilën morën pjesë rreth 70 persona, morën pjesë punonjës të Ambasadës së Federatës ruse në Ankara, Shtëpisë ruse në Ankara, si dhe bashkatdhetarë që jetojnë në rajon.

Në festën e Lindjes së Krishtit, u mbajt edhe një shërbim hyjnor për besimtarët që jetojnë në provincën turke Të Antalisë.

Liturgjia, e cila u festua nga Prifti Alexy Golovin, përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse në rajonin E Antalisë, mblodhi së bashku më shumë se 120 njerëz nga vendbanime të ndryshme të provincës: Kemer, Side dhe Manavgat.

Liturgjia Hyjnore në Alanya, Turqi, natën e 7 janarit u drejtua nga prifti Dimitri Bogatyr, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve rusishtfolës. Më shumë se njëqind njerëz u lutën në shërbim.

Shërbimet e krishtlindjeve u mbajtën më 6 dhe 7 janar për punonjësit e termocentralit bërthamor Akkuyu në ndërtim e sipër. Shërbimet ligjore të festës u kryen nga Hieromonk Palladius (Bystrov), një banor i Trinity-Sergius Lavra, i cili ushqen komunitetin.

Më 7 janar, Një Liturgji festive u festua në Qytetin E Izmirit – ajo u krye nga kleriku i qytetit të Moskës, Prifti Vladislav Ratnikov, i cili mbërriti me bekimin e Hierarkisë së Kishës Ortodokse ruse. Rreth 30 persona morën pjesë në shërbim.

Më 9 janar, Prifti Georgy Sergeyev festoi Liturgjinë Hyjnore për besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetonin në qytetin Samsun në bregdetin e Detit të Zi të Turqisë.

Më 11 janar, një shërbim I Krishtlindjeve u mbajt në qytetin Eskisehir, i vendosur 300 kilometra në juglindje të Stambollit. Liturgjia Hyjnore u festua nga Prifti Georgy Sergeyev.