Poloni26.08.2021
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesit e Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizituan Poloninë

Delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizitoi Poloninë më 20 dhe 21 gusht 2021.

Si pjesë e udhëtimit të biznesit, u mbajt një takim me * * Beatitude Metropolitan Savva E Varshavës Dhe Të Gjithë Polonisë**, i cili falënderoi Fondacionin për pjesëmarrjen e tij aktive në përfundimin e punimeve në Kishën E Sofisë, Urtësia e Zotit, Në Varshavë. Pas vizitës në rezidencën E Mitropolitit, përfaqësuesit E Fondacionit mbërritën në Tempullin E Sofjes për t'u njohur me fazën aktuale të punës së kryer, ku ekzaminuan pikturën e brendshme të tempullit dhe diskutuan përfundimin работ.

Më 21 gusht, u mbajt një takim me * * Peshkopin Athanasius Të Lodz dhe Poznan**, gjatë të cilit u diskutuan projekte të mundshme të përbashkëta, të tilla si puna restauruese e Kishës Së Shën Nikollës Së Myra në qytetin Poznan dhe restaurimi i Katedrales Së Shën Aleksandër Nevskit në qytetin polak Lodz.

Përfaqësuesit e Fondacionit u takuan edhe me * * Ambasadorin E Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Federatës ruse Në Republikën E Polonisë Sergej Andreev**.

Pas rezultateve të vizitës zyrtare të delegacionit Të Fondacionit, takimeve me klerikët më të lartë të Kishës ortodokse polake dhe Ambasadorin e Federatës ruse në Republikën e Polonisë, palët ranë dakord për bashkëpunim të mëtejshëm.