Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesit E Kishave Lokale mbërritën në Kazan për festimin për nder Të Ikonës Kazan Të Theotokos

Më 2 nëntor 2021, përfaqësuesi I Patriarkut Të Antiokisë Dhe I Gjithë Lindjes Tek Patriarku I Moskës Dhe I Gjithë Rusisë, Mitropoliti Niphon I Filipopolis, përfaqësuesi i Patriarkut Të Serbisë Tek Patriarku I Moskës Dhe I Gjithë Rusisë, Peshkopi Anthony I Moravich, përfaqësuesi i Kishës Ortodokse të Tokave çeke dhe Sllovakisë Tek Patriarku I Moskës Dhe I Gjithë Rusisë, Arkimandrit Seraphim (Shemyatovsky) Dhe përfaqësuesi I Kishës Ortodokse Në Amerikë Tek Patriarku I Moskës Dhe dioqezë.

Përfaqësuesit E Kishave Lokale do të marrin pjesë në festimet e kishës me rastin e kremtimit të Ikonës Kazan Të Nënës së Zotit, të vendosur në kujtim të çlirimit të Moskës dhe Rusisë nga pushtuesit në 1612.

Të ftuarit e nderuar do të flasin edhe në konferencën ndërkombëtare shkencore dhe teologjike "Teologjia dhe Shkencat Laike: ndërlidhjet Tradicionale dhe të Reja", e cila po zhvillohet këto ditë në Seminarin Teologjik Të Kazanit.

Në ditën e parë të qëndrimit në Kazan, Mitropoliti Ikshpon, Peshkopi Antoni, Arkimandrit Serafimi dhe Kryeprifti Daniel vizituan administratën dioqezane. Metropolitani Kirill I Kazanit dhe Tatarstanit mirëpriti ngrohtësisht mysafirët, u tregoi atyre për historinë e Ortodoksisë në Tatarstan, faltoret e rajonit Kazan dhe zhvillimin e zonave të shërbimit të kishës. Peshkopi në pushtet i kushtoi vëmendje të veçantë shërbimit social në dioqezën Kazan, aktiviteteve arsimore dhe arsimore dhe punës me brezin e ri.

Përfaqësuesit E Kishave Lokale falënderuan kreun E Mitropolisë Tatarstan për ftesën për të vizituar kryeqytetin E Tatarstanit dhe për të ndarë me klerin dhe besimtarët E Kazanit gëzimin e lutjes në vendin e shfaqjes së mrekullueshme të Imazhit Kazan Të Theotokos më Të Shenjtë.