Peizazhi i territorit Të Manastirit Aleksandër Nevsky në Uglevik
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Peizazhi i territorit Të Manastirit Aleksandër Nevsky në uglevik në Republikën Srpska vazhdon

Përmirësimi i territorit të manastirit për nder të Princit Të Shenjtë Aleksandër Nevskit në qytetin Ugljevik (Republika Srpska, Bosnje Dhe Hercegovina) vazhdon.

Aktualisht, puna ka përfunduar në rregullimin e territorit para manastirit dhe kambanës, instalimi i gardheve ka përfunduar. Në të ardhmen e afërt, është planifikuar të fillojë rregullimi i parkut prapa kambanës, i cili do të përfundojë deri në shtator 2023. Pas përfundimit të peizazhit, është planifikuar puna e peizazhit.

Puna për rregullimin e manastirit është kryer me ndihmën e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë që nga viti 2020.

** Ndihmë**

Manastiri i Princit Të Shenjtë Aleksandër Nevsky u themelua në vitin 2020 nga Peshkopi Photios I Zvornitsko-tuzlansky në kishën me të njëjtin emër, e ndërtuar nga parashutistët rusë nga kontigjenti paqeruajtës i Forcave Të Stabilizimit në Bosnje Dhe Hercegovinë të vendosur në qytetin Uglevik.

Kisha u shenjtërua në 1997 nga kryetari i Departamentit Sinodal të Patriarkanës Së Moskës për Bashkëpunim me Forcat e Armatosura, Peshkopi Savva I Krasnogorsk dhe Peshkopi Vasily Zvornitsko-Tuzlansky (Kisha Ortodokse serbe), dhe pas tërheqjes së paqeruajtësve rusë në 1999, ajo u transferua Në Kishën Ortodokse serbe.