Kampi i fëmijëve "Pilgrim" Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Me mbështetjen e Kishës Ortodokse ruse, një kamp për fëmijë "Pilgrim" u mbajt Në Turqi

Shoqata ruse e Gjuhës dhe Kulturës ruse me emrin A. I. Solzhenitsyn me mbështetjen e Kishës Ortodokse ruse mbajti një kamp për fëmijë "Pilgrim" për herë të tretë më 15-25 gusht 2023 në afërsi të qytetit Të Yalova pranë bregdetit Të Detit Marmara Në Turqi.

Këtë vit, më shumë se 60 djem dhe vajza janë bërë pjesëmarrës në projekt.

Gjuha dhe kultura ruse ruse, bazat e Besimit Ortodoks u studiuan nga fëmijët, u angazhuan në stërvitje të përgjithshme fizike, mësuan të ofrojnë ndihmën e parë, praktikuan hark, orientim, morën pjesë në mini-rritje. Një punëtori teatri u organizua tradicionalisht në kamp, ku fëmijët studiuan bazat e të folurit dhe aktrimit publik.

Ndër ata që pushonin në "Pelegrin" nuk ishin vetëm fëmijët e bashkatdhetarëve që jetonin në Turqi, por edhe fëmijët nga familjet turke. Fituesit e konkursit të vizatimit Për fëmijë x anniversary "Mrekullia e Pashkëve" gjithashtu morën pjesë në punën e kampit.

Më 25 gusht, prifti përgjegjës për kujdesin e besimtarëve të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës së Turqisë, Georgy Sergeyev, festoi Liturgjinë Hyjnore në Pelegrin. Pas shërbimit, prifti zhvilloi një bisedë me fëmijët dhe iu përgjigj pyetjeve të tyre.

Në ceremoninë e mbylljes së kampit, At George dhe kryetari i Shoqërisë ruse në Izmir, a. ponomarev, i paraqitën secilit nxënës një certifikatë pjesëmarrjeje në punën e Pelegrinit dhe një dhuratë të paharrueshme – një album të botuar me vizatime mbi tema ungjillore të bëra nga fituesit e konkursit Të Mrekullisë së Pashkëve gjatë dekadës së fundit.