Vizitë në vendin e ndërtimit të tempullit Në qytetin Libanez Zahle
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesit e Qeverisë së kryeqytetit rus vizituan vendin e ndërtimit të tempullit Në qytetin Libanez Të Zahle

Më 23 tetor, Ambasadori I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse Në Liban A. N. Rudakov, anëtarët e delegacionit të Qeverisë Së Moskës që vizitojnë Republikën Libaneze dhe rektori i Kishës Ortodokse ruse Në Bejrut Archimandrite Philip (Vasiltsev) vizituan vendin e ndërtimit të kishës për nder të Ikonës së Nënës Së Zotit "Gëzim I Paqëllimshëm" që po ngrihet në Qytetin Zahle.

Mitropoliti Ikhon I Philippopolis, përfaqësues i Patriarkut Të Antiokisë dhe Të Gjithë Lindjes Në Patriarkun e Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, u takua me mysafirët në vendin e ndërtimit të kishës Së Re Ortodokse. Kryepastori foli për përparimin e ndërtimit të një tempulli në atdheun e tij të vogël në traditat arkitektonike ruse.

Zëvendës Shefi i Departamentit Të Marrëdhënieve Të Jashtme Ekonomike dhe Ndërkombëtare Të Moskës I. P. Tkach i dorëzoi Mitropolitit Ikhon kryqin e altarit për kishën e ardhshme, raporton faqja e Internetit e Kishës Ortodokse ruse në Bejrut.

Mbështetja financiare për ndërtimin e një kishe për nder të ikonës së Nënës Së Zotit "Gëzim I Paqëllimshëm" në qytetin Zahle sigurohet nga Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.